Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skandalspelaren klar för ny klubb

Evander Kane.
Foto: USA TODAY NETWORK / ISAIAH J. DOWNING-USA TODAY SPOR SIPA USA
Connor McDavid.
Foto: USA TODAY NETWORK / PERRY NELSON-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA

Evander Kane fick grönt ljus av NHL. 

Nu är den skandalomsusade spelaren klar för Edmonton.

Ett förfalskat vaccinokort, en turbulent skilsmässa, anklagelser om att ha spelat på sina egna matcher och ett brutet kontrakt. Det är några av sakerna som om Evander Kanes liv kantats av den senaste tiden. 

Efter att Kane brutit mot NHL:s regler för covid-19 drabbades han i höstas av en lång avstängning där han missade San Joses inledande 21 matcher av NHL. 

San Jose Sharks bröt senare avtalet med forwarden och NHL inledde åter en utredning mot spelaren då han åter ska ha brutit mot covidprotokollet i farmarligan AHL. Denna gång friades stjärnan och sedan dess har han varit tillgänglig för de som velat ha honom.

Klar för ny klubb

De senaste veckorna har Edmonton Oilers pekats ut som ny klubbadress. 

Natten till fredagen blev det officiellt och Kane blir nu lagkamrat med bland annat storstjärnan Connor McDavid och svenske William Lagesson.

På sin hemsida bekräftar klubben att 30-årige Kane har skrivit på ett ettårskontrakt. 

Enligt NHL-reportern Elliotte Friedman får Kane en årslön på runt sju miljoner kronor. Dessutom tillkommer en sign on-bonus på ytterligare 6 miljoner kronor.