Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skandalspelaren gripen efter misstänkt rattfylla

Todd Bertuzzis ”mugshot”
Foto: Oakland County Sheriff's Office
Foto: RICHARD LAM / AP CP

Den tidigare Detroit Red Wings-forwarden, Todd Bertuzzi, blev gripen i helgen för misstänkt rattfylla.

46-åringen är känd från sin karriär för en brutal attack i en NHL-match, som slutade med en misshandelsdom.

Den tidigare forwarden, Todd Bertuzzi, som har spelat i Detroit Red Wings och Vancouver Canucks har blivit gripen för rattfylla. 

Det var under natten till söndagen som Bertuzzi ska ha kört mot rött ljus och blivit stoppad av polisen. Han nekade sedan att blåsa i polisens alkoholmätare. Men efter andra nykterhetstester av polisen uppfattades han vara berusad och togs in till stationen. Väl på stationen ska polisen ha tagit blodprov på honom för att få reda alkoholhalten, enligt uppgifter till TMZ.

Han ska sedan ha släppts från häktet dagen efter gripandet, enligt tidningen Detroit Free Press.

Bertuzzi spelade nästan 1200 matcher i NHL men är mest känd för en väldigt uppmärksammad incident. 

Tidigare dömd för misshandel

I en match mellan Vancouver Canucks och Colorado Avalanche skejtade Bertuzzi fram till Steve Moore. Han ville hämnas för att Moore tidigare hade crosscheckat svensken Markus Näslund, vilket orsakade en hjärnskakning och andra skador för svensken. Bertuzzi åkte upp bakom Moore och slog honom hårt på käken. Moore tappade medvetandet direkt och landade med huvudet före på isen, varpå Bertuzzi hoppade på honom och fortsatte att mata slag. Attacken innebar slutet för Moores karriär som fick frakturer i nacken.

Bertuzzi blev avstängd resten av säsongen och dömdes för misshandel i domstol.