Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ska ringa honom i dag, han måste tänka sig för”

William Nylander är fortfarande kontraktslös då han inte kommer överens med Toronto om sin nya lön.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL IBL BILDBYRÅ
Börje Salming är en av Torontos absolut största spelare genom tiderna.
Foto: © BILDBYRÅN

Kaoset kring William Nylander fortsätter och svenskens framtid i Toronto Maple Leafs är oviss.

Då agerar en av klubbens största genom tiderna.

– Jag ska ringa och snacka med William. Jag tycker att han måste tänka sig för, säger Börje Salming.

Om ett par veckor drar NHL-säsongen i gång.

Frågan alla Toronto Maple Leafs-fans ställer sig just nu: Kommer William Nylander att tillhöra laget då?

Den svenske 22-åringen är inte på plats i Kanada på Torontos träningsläger inför säsongen och enligt lokala medier är en överenskommelse med Maple Leafs långt ifrån nära. Klubben vill skriva ett nytt kontrakt med Nylander, vars rookieavtal gick ut efter säsongen, men parterna kommer inte överens om lönen.


Enligt uppgifter i Kanada kräver Nylander 72 miljoner kronor per säsong, ett krav som Maple Leafs knappast lär möta då de uppges vilja ge honom en årslön på max 60 miljoner kronor.

Börje Salming, som spelade i Maple Leafs mellan 1973 och 1989, följer utvecklingen med oro.

– Jag tycker att det är jättetråkigt för William. Jag har varit över och tittat på honom mycket de senaste två åren och han är ju väldigt duktig. Folk älskar honom där, säger Salming.Börje Salming: ”Jag ska ringa Nylander”

Toronto-ikonen fortsätter:

– Jag tycker att han ska  överväga det här noga. Tänk om de inte kommer överens och han hamnar i ett annat lag i stället, då kan allt som han har byggt upp i Toronto vara förstört. Det finns alltid en risk med att gå till ett annat lag, man kanske inte går ihop med tränaren och hamnar i farmarlaget, man vet aldrig. 

Salming förstår att det är stora pengar inblandade, men betonar att det finns andra värden. Nu ska han ringa Nylander för att ge honom råd.– Det är inget skitkontrakt de erbjuder honom, det är ett jättebra kontrakt, och pengar är inte allt. William är en jättefin kille och jag vet inte om det är någon annan som ligger bakom kraven. Men jag ska ringa honom under dagen, säger han.

Vad kommer du säga?

Att jag tycker att han ska tänka över det här noga. Om det är värt det. Han kommer säkert kunna skriva ett nytt konrakt med Toronto om två, tre år om han accepterar det här kontraktet. Vi har pratat med varandra jättemycket tidigare och han är en bra kille. Det är tråkigt att det har blivit så här.