Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ska bli jävligt kul – var ett lätt beslut”

Foto: USA TODAY Network / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Ben Margot / TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Han tackade tidigt ja till VM-spel med Tre Kronor.

För Marcus Sörensen, 29, blir det en chans att visa upp sig för intresserade klubbar inför nästa säsong, då det inte blir någon fortsättning i San Jose Sharks.

– Jag vill stanna i NHL några år till, säger han till SportExpressen.

Så någon flytt hem till Sverige och SHL eller någon liga i Europa är inte aktuell i sommar.

San Jose avslutar grundserien natten till torsdag, svensk tid, med en hemmamatch mot Vegas Golden Knights.

Marcus Sörensen har inte varit ombytt sedan den 17 april, då Sharks gästade Minnesota.

– Jag har haft lite småskador och sedan har man velat ge ett antal unga spelare chansen att visa upp sig inför nästa säsong. Det är vad det är, men jag hoppas få spela mot Vegas på onsdag kväll, då jag är hel och frisk nu, säger han.

Marcus Sörensen om hockey-VM

Han vill inte klaga öppet över bristen på istid under de senaste veckorna utan väljer att titta framåt mot hockey-VM i Lettland istället.

– Det ska bli jävligt kul. För mig var det ett lätt beslut. Jag var sugen att åka förra året sedan vi hade missat play off här i NHL också då, men då blev ju VM-turneringen inställd. 

Sörensen flyger från Kalifornien till Riga på söndag och lämnar familjen kvar i San Jose.

– Vi har barnen i skolan här, så min familj stannar kvar i USA och jag kommer tillbaka hit efter VM innan vi åker hem till Sverige för sommaren, säger Marcus.

Han är medveten om restriktionerna som kommer att gälla under VM i Riga med ”bubbla” och allt.

– Det är okej, det är sånt man får ta. Jag är sugen att spela VM, det ska verkligen bli skitkul. Det är fem år sedan jag var med i landslaget senast. Vi har alltid varit i slutspel när VM har avgjorts.

”Vill avsluta på bästa möjliga sätt”

Sörensen gjorde dundersuccé i Vita Hästen i Hockeyallsvenskan under hösten med 24 poäng, 11 mål och 13 assist, på 14 matcher.

Det är ingen överdrift att säga att han var seriens bäste forward innan han packade trunken och åkte över till USA för NHL-starten efter nyår.

I Sharks har det i vinter blivit 5 poäng, 1 mål och 4 assist, på 29 spelade matcher.

Så han är hungrig och revanschsugen på hockey nu för att få ett roligt slut på säsongen 2020-21.

Och Sörensen är väl medveten om att VM är ett bra skyltfönster för honom när det gäller att fånga intresset från NHL-klubbar inför nästa säsong.

– Jag tar den diskussionen i juli. Nu vill jag avsluta den här säsongen på bästa möjliga sätt först, säger Marcus Sörensen.

Han har gjort 226 matcher i NHL sedan säsongen 2016-17 och producerat 64 poäng, 31 mål och 33 assist.