Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: GERRY BROOME / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: GERRY BROOME / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: GERRY BROOME / AP TT NYHETSBYRÅN

Sjuka vändningen – gör fem mål på åtta minuter

Publicerad

LOS ANGELES. Det var en makalös upphämtning och den som ledde den var Bostons Sverigebekanting David Pastrnak, 21.

Med ett hattrick under de sista nio minuterna hjälpte han Bruins att vända 1-4 till en 6-4-seger i bortamötet med Carolina.

Pastrnak, som spelade i Södertälje under två säsonger 2012-14 innan flytten över Atlanten, har nu gjort 27 mål i NHL i vinter.

Carolina behövde en seger för att ha kvar hoppet om en slutspelsplats i vår.

Och det såg länge bra ut.

Man kvitterade Bostons 1-0-tidning tidigt i den andra perioden och kopplade sedan greppet om matchen med ytterligare tre mål. Elias Lindholm hade två assist.

Men allt rasade ihop för Hurricanes under den andra halvan av slutperioden och man föll trots tremålsledningen.

Pastrnak gör en kanonsäsong i Boston och ligger tvåa i lagets interna poängliga på 68 poäng, 27 mål och 41 assist, efter 68 matcher.

Bara Brad Marchand är bättre på 72 poäng.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag