Foto: Chris CarlsonFoto: Chris Carlson
 Foto: Chris Carlson
Foto: Chris CarlsonFoto: Chris Carlson
 Foto: Chris Carlson

Silfverbergs succé: Första hattricket i natt

Publicerad

ANAHEIM. Han hade bara gjort 9 mål på 67 matcher före nattens match.

Men med ett hattrick och en assist var Jakob Silfverberg banans kung när Anaheim knockade New Jersey i natt, svensk tid, med 7-1.

- Jag kan inte minnas att jag gjort ett hattrick någon gång tidigare under karriären, inte ens under tiden i Brynäs, säger Silfverberg i omklädningsrummet efteråt.

Fortsätter han så här blir han en het kandidat till en plats i Tre Kronors World Cuplag i höst.

Silfverberg har bildat en framgångsrik checking line i Ducks i vinter tillsammans med Ryan Kesler och Andrew Cogliano.

I natt var trion plötsligt också vinnarvapnet.

Tillsammans fick de ihop 10 poäng, fördelade så här:

Silfverberg: 3 mål, 1 assist.

Cogliano: 1 mål, 2 assist.

Kesler: 1 mål, 2 assist.

Alla tre var +4

Vad betyder det här för dig nu när du har en annan roll i Ducks i vinter och matchas i en checking line?

- Klart att det betyder mycket för självförtroendet att få göra ett hattrick i NHL. Men det var egentligen ingenting som var utöver det vanliga i dag utan det var några studsar som gjorde att helt plötsligt satt pucken på bladet. Och några skott som målvakterna kanske tar vanligtvis, men i dag letade de sig in, säger Jakob.

Silfverberg: "Otroligt roligt att se"

Vad tänkte du när hattarna regnade in på isen efter ditt tredje mål?

- Det var otroligt roligt att se. Fast jag tänkte inte så mycket på det, det var mer glädjen över att ha fått göra ett hattrick som jag upplevde. Jag har haft några matcher med två mål, men inte lyckats gjort det tredje. Det var otroligt skönt att få trycka in den tredje.

- Hela bänken sa åt mig när jag gick ut till det powerplay vi hade fått att jag skulle skjuta på pucken så fort jag fick den och det gjorde jag. Det var kanske inte det snyggaste målet jag gjort och jag vet inte exakt hur pucken gick in, men det spelar ingen roll..

Tror du det här kan påverka dina chanser att komma med i World Cuplaget om du fortsätter producera nu?

- Jomen, det är klart. Men jag måste fortsätta att producera. Som jag sagt tidigare, så är det otroligt tufft att ta sig in i World Cuplaget, det finns så många bra svenska forwards. Fokus för mig ligger på Anaheim nu, men självklart kommer väl mina chanser att få spela World Cup att öka om jag fortsätter att producera så här.

- Sedan om det räcker hela vägen vet jag inte. Det kan jag inte tänka på så mycket just nu utan det gäller bara att fortsätta att fokusera på mitt spel här i Anaheim och se till att vi tar förstaplatsen i vår division.

Fullbordade med slagskott

Silfverbergs mål kom till så här:

 3-1 efter 5.30 av den andra perioden var en retur som Jakob kunde slå in i öppen kasse.

4-1 kom drygt fyra minuter senare när han bröt in från höger framför kassen och forcerade in pucken.

7-1 satt mellan skridskorna på Yann Danis när matchklockan visade på 7.13 i den sista perioden sedan Silfverberg skjutit ett lågt slagskott från den högra cirkeln.

Hans fjärde poäng i matchen var en assist till Coglianos 1-0-mål.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag