Silfverberg skrev på nytt NHL-kontrakt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Marcio Jose Sanchez

Förra Brynässtjärnan Jakob Silfverberg, 23, nobbade ett tvåårskontrakt med Anaheim.

Men han har skrivit på för en ny säsong vilket ger honom närmare sex miljoner kronor.

– Det är lite gambling, men vi är övertygade om att det blir en kanonsäsong för Jakob, säger hans agent Patrik Aronsson till SportExpressen.se.

Det rookiekontrakt som Jakob Silfverberg skrev med Ottawa Senators, innan flytten till NHL-konkurrenten Anaheim, gick ut under sommaren.

Nu har OS-forwarden gjort klart med en fortsättning i Anaheim.

"Klar för ett år till"

– Det är klart. Han har skrivit på för ett år till, säger Silfverbergs agent Patrik Aronsson.

– Det var ett val som Jakob gjorde, att skriva ett år och få en hel säsong och göra det riktigt bra.

Jakob Silfverberg accepterade det erbjudande om ett ettårskontrakt som han fick av Anaheim och som inte innehöll någon signing-bonus. Envägskontraktet är värt 850 000 dollar, vilket motsvarar omkring 5,8 miljoner kronor.

"Silfver" siktar på guldkontrakt

– Han hade möjlighet att skriva tvåårskontrakt med mer betalt. Men nästa år kan han få arbitration (gå till skiljedomstol) och gör han en 40-50 poäng så är det helt andra summor än nu, säger Patrik Aronsson.

Jakob Silfverberg gjorde 23 poäng (10 mål, 13 assist) på 52 NHL-matcher för Anaheim och spelade OS med Tre Kronor i Sotji.

– Han gjorde sju poäng på de första elva NHL-matcherna förra säsongen, och fyra fem mål. Nu har han gjort två år i NHL och det här är det andra i Anaheim. Vi är helt övertygade, och framför allt Jakob som har tränat väldigt bra igen, om att han kan ligan och han har så mycket i sig, säger Aronsson.

Brynäs förre skyttekung siktar på att ta en plats i någon av de två toppkedjorna i Anaheim Ducks.