Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Silfverberg opererad – borta hela säsongen

Foto: JOE CAMPOREALE / REX//CSM/IBL

LOS ANGELES. Motgångarna fortsätter för Anaheim Ducks.

Jakob Silfverberg, 30, opererades under torsdagen för en höftskada och blir borta under resten av säsongen, meddelade klubben natten till lördag, svensk tid.

– Att göra operationen nu känns helt rätt om man blickar framåt, säger Silfverberg till SportExpressen.

Han har dragits med skadan under de senaste två säsongerna och med tanke på att laget nu är mer eller mindre avsågat från slutspelet i vår valde man att göra ingreppet. 

– Jakob är en fantastisk lagkamrat och ledare i vårt omklädningsrum. Han har gjort allt för att kunna spela vidare, men efter att ha slitit med den här skadan i två år var det dags att få ordning på det här så att han kan komma tillbaka hundra procent frisk till nästa säsong, säger general managern Bob Murray i ett uttalande.

Rehabiliteringen väntas ta fyra till sex månader.

– Jag har haft problem med höften ett tag och det har hela tiden blivit sämre. Så det har verkligen varit segt och att göra operationen nu känns helt rätt om man blickar framåt, säger Jakob Silfverberg till SportExpressen.

Silfverberg: ”Allt gick bra”

Han vilar nu upp sig hemma i södra Kalifornien och siktar på comeback i höst när nästa säsong kör i gång.

– Jag fick åka hem från sjukhuset samma dag som ingreppet gjordes, vilket var skönt. Allt gick bra, berättar Jakob. 

Silfverberg har gjort 16 poäng, 8 mål och 8 assist, på 47 spelade matcher den här säsongen och ligger på femte plats i lagets interna poängliga.