Sedins besked: "Tre tänder rök, ingen fara"

Publicerad

LOS ANGELES. Daniel Sedin, 35, fick en puck i munnen när Vancouver mötte Arizona i natt.

Han lämnade isen blodig, men missade bara två byten efter ett besök i omklädningsrummet för att få skadan omsedd.

- Det säger allt om tvillingarna Sedins vilja att vinna. De har vad som krävs, men vi måste hitta sätt att hjälpa dem, sa coachen Willie Desjardins på presskonferensen efter 2-3-förlusten mot Coyotes.

Skadan inträffade redan efter knappt fyra minuters spel när Arizonabacken Michael Stone försökte fånga pucken med handsken.

Det slutade med att Stone skickade pucken rakt in i munnen på Daniel Sedin.

Han tvingades ta en handduk för att stoppa blodflödet och försvann ut i båset och vidare in i omklädningsrummet för att få skadan omsedd.

- Tre tänder rök, men det är ingen fara. Tandläkaren sätter tillbaka dem i morgon, säger Danne till SportExpressen.

Hans riktiga tänder där framme i munnen var alltså borta sedan tidigare.

- Att förlora några tänder är ingen "big deal". Det ska inte stoppa dig från att spela, säger Henrik Sedin till nordamerikansk media.

Ändå en av matchens bästa spelare

Daniel Sedin lät inte skadan påverka honom senare i matchen.

Han kom tillbaka och reducerade till 2-3 efter snyggt klapp-klapp-spel med tvillingbrorsan Henrik.

Men närmare än så kom inte Vancouver.

Arizona kunde vinna den här fyrapoängsmatchen på bortaplan i Rogers Arena efter två mål av veteranen och lagkaptenen Shane Doan.

Daniel Sedins mål var hans 17:e för säsongen. Han är vår bäste målskytt i NHL i vinter och ligger på tionde plats i poängligan på 38 poäng. Av svenskarna är bara Erik Karlsson bättre.

Danne utnämndes till matchens andra stjärna efter Doan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag