Foto: JEFF VINNICK / JEFF VINNICK/EXPRESSEN JEFF VINNICK IMAGESFoto: JEFF VINNICK / JEFF VINNICK/EXPRESSEN JEFF VINNICK IMAGES
 Foto: JEFF VINNICK / JEFF VINNICK/EXPRESSEN JEFF VINNICK IMAGES
Foto: DARRYL DYCK / AP THE CANADIAN PRESSFoto: DARRYL DYCK / AP THE CANADIAN PRESS
 Foto: DARRYL DYCK / AP THE CANADIAN PRESS

Sedinarnas öppna brev: "Krossade våra hjärtan"

Publicerad

Henrik och Daniel Sedin är betraktade som gudomligheter i Vancouver.

Nu har NHL-stjärnorna skrivit ett öppet brev till Canucks-supportrarna. 

Henrik och Daniel Sedin ska precis påbörja sina artonde säsonger i NHL. Bröderna har varit trotjänare i Vancouver Canucks och förde laget ända till Stanley Cup-final 2011.

Och bröderna har inte gjort någon hemlighet av att de trivs väldigt bra i Vancouver. Nu har de skrivit ett öppet brev till Canucks-fansen, och publicerat det på sajten Player's Tribune

Sedin-brödernas öppna brev"

"Med ett år kvar på våra kontrakt, så frågar många människor om vår framtid. Och när tiden är inne, så kommer vi att sitta ner med klubbledningen och diskutera det. Folk säger att vår chans att vinna Stanley Cup har passerat, men vi har sagt det förut, och vi säger det igen. Vi kommer inte att spela någon annanstans. Om vi ska vinna en Stanley Cup, om vi ska uppnå vår dröm, så ska det vara i Vancouver. Om vi skulle lyckas med det någon annanstans hade det inte känts likadant", skriver bröderna.  

Bröderna kom som allra närmast 2011, när de föll i match sju mot Boston Bruins. Förlusten följdes av upplopp från vissna besvikna supportrar i Vancouver. 

"Vi såg röken stiga från upploppen och såg allt hända på tv – det krossade mitt hjärta. Jag kände mig tom", skriver Daniel Sedin. 

"Det var bara några dumma människor", fyller Henrik Sedin i. 

"Måste ut i världen"

Samtidigt betonar bröderna att de allra flesta supportrarna reagerade på besvikelsen genom att visa stöd för spelarna. 

"Jag var utmattad. Mentalt, fysiskt, jag hade inget kvar. Det är den tuffaste trofén att vinna i världen och när du är så nära... att säga att det gör ont räcker inte till. Det går bortom det. Men vi var fortfarande tvungna att köra våra barn till skolan. Vi måste ut i världen. Och alla vi träffade var väldigt stöttande", skriver Daniel Sedin. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag