Daniel Sedin. Foto: DOSTER/CSM/REX/SHUTTERSTOCK / DOSTER/CSM/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESDaniel Sedin. Foto: DOSTER/CSM/REX/SHUTTERSTOCK / DOSTER/CSM/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Daniel Sedin. Foto: DOSTER/CSM/REX/SHUTTERSTOCK / DOSTER/CSM/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Rasmus Dahlin. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNRasmus Dahlin. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Rasmus Dahlin. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Sedin om möjligheten: ”Det fungerar inte så”

Publicerad

LOS ANGELES. Fjärde raka förlusten och ingen chans på ett slutspel i vår.

Vancouver Canucks har det tungt just nu.

Det blev 3-0 i baken i Los Angeles i natt, svensk tid.

Fansen drömmer om de svenska supertalangerna Elias Pettersson och Jonathan Dahlén, som kommer till nästa säsong.

– Ja, visst har vi framtidsspelare på gång. Många frågar om Elias och vinner man poängligan i SHL, så är det imponerande. Och Jonathan har ju gjort en kanonsäsong i Hockeyallsvenskan, så det blir spännande att se vad de kan göra här nästa säsong, säger Daniel Sedin.

Han och tvillingbrorsan Henrik hunnit bli 37 år och har utgående kontrakt.

Vilket gör att spekulationerna är i full gång om det här är Sedinarnas sista säsong i Vancouver och NHL.

De har sagt att de tar beslutet efter säsongen, men frågan måste ändå ställas.

Var det här ert sista besök i Staples Center?

– Det får vi se. Vi kommer att ta beslutet efter säsongen, men vi förstår att det är många som undrar och frågar, säger Danne.

Är det tråkigt att avsluta säsongen på det här sättet när hoppet om play off är borta?

– Ja, det är skittråkigt. Men det är som det är. Vi har varit lite för upp och ner i år igen. Vi spelar fantastiskt bra långa stunder, men vi är för dåliga att hitta kontinuitet i spelet. Det gäller att kunna vara med i varje match även om man inte kan vinna varje kväll.

 

LÄS MER: Ovetjkin hyllas av rivalerna efter historiska ögonblicket 

 

”Det är ett bra tecken”

Med den stora utveckling Elias Pettersson och Jonathan Dahlén haft i vinter i Sverige, så kanske inte generationsväxlingen i Canucks tar så lång tid?

– Förhoppningsvis inte. Vi har många unga spelare och tar de alla bara ett kliv till, så är vi med igen.

Vad säger du om den här matchen i kväll mot Kings?

– Jag tycker att vi spelar rätt bra, men vi räcker inte till riktigt.

Hur håller man modet uppe i omklädningsrummet?

– Vi har många unga spelare i laget, så det gäller att kriga på. Det går inte att ge upp en sådan här match, som den i dag. Även om vi låg under med 2-0 efter två perioder kämpade vi på och det är ett bra tecken.

Daniel Sedin: Känner ansvar

Som äldre spelare, känner du att ni måste kliva fram och peppa de andra under den här tunga perioden?

– Ja, inte bara det. Henke och jag måste kliva fram och producera poäng också i en sådan här match. Så är det ju. Det går inte att ge upp de här sista tolv matcherna, då skapar man dåliga vanor för de yngre spelarna inför nästa säsong.

Många pratar om att ni borde "tanka" och få en bra position till Rasmus Dahlin-lotteriet inför draften?

– Nej, det fungerar inte så. Du måste bygga en kultur, som är den rätta kulturen. Att man spelar på rätt sätt, att aldrig ge upp och att man spelar för varandra. Då kan man inte börja förlora.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag