Daniel Sedin med brodern Henrik. Foto: Jonathan Hayward
Daniel Sedin med brodern Henrik. Foto: Jonathan Hayward

Sedin: "Inte förväntat mig den utvecklingen"

Publicerad

LOS ANGELES.  NHL:s beslut att avbryta avtalsförhandlingarna med spelarfacket i natt tog ligans stjärnor på sängen.

– Jag är chockad, säger Daniel Sedin i Vancouver Canucks, som vann NHL:s poängliga säsongen 2010-11, till SportExpressen.se.

Precis som alla andra hade Daniel Sedin fått positiva rapporter från förhandlingarna i New York den här veckan.

– Man har ju fått höra många positiva nyheter i media och jag har också haft direktkontakt med vårt lags sändebud där, Manny Malhotra, så jag hade inte förväntat mig den här utvecklingen.

Du tror inte att hela säsongen går förlorad nu?

– Nej, jag kan inte se att de ställer in hela säsongen. Det är en omöjlighet. Det finns inte i min värld.

Men det ser dystert ut, tror du ändå att serien kan vara i gång till jul?

– Det blir nog tufft. Den här striden kan nog pågå i en vecka till, så spel till jul blir nog lite väl tidigt. Men kanske till mellandagarna eller den 1 januari.

Tidigt att rösta

Det har framförts förslag att ni spelare bör rösta om det förslag som ligger från NHL, är det dags för en omröstning?

– Nej, det är för tidigt att rösta nu.

Har du obrutet förtroende för er fackboss, Donald Fehr?

– Absolut, det är inget snack om den saken.

"Vet inte vad jag ska säga"

Hur tolkar du händelserna de senaste dagarna?

– Oavsett vad som hände i natt, så tycker jag att man kommit varandra närmare. Att NHL tog sitt bud från bordet var överraskande. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det.

Hur kan du vara fortsatt optimistisk?

– Jag har hela tiden sagt till de som trott på en snabb förhandlingslösning att de måste hejda sig. Såna här saker tar sin tid.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag