Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Seattle Kraken bröt tunga förlustsviten

Foto: STEPHEN BRASHEAR / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Äntligen en seger.

Nykomlingen Seattle Kraken fick i natt, svensk tid, stopp på den sju matcher långa förlustraden.

Med en 4-3-seger över Nashville Predators gjorde man den trogna hemmapubliken (17 151 betalande) i Climate Pledge Arena på gott humör.

– Våra fans var fantastiska än en gång och lyfte fram oss till den här segern, sa matchhjälten Colin Blackwell till tv-kanalen TNT efteråt.

Nashville, som är stort behov av poäng för att säkra en slutspelsplats, fick en bra start med en 2-0-ledning drygt sex minuter in i den andra perioden.

Men två svenskmål av Seattleduon Alexander Wennberg och Calle Järnkrok inom loppet av en dryg minut förändrade matchbilden.

Kraken hann också skaffa sig en 3-2-ledning, men Nashville utjämnade innan den andra perioden var över.

En tuff förstasäsong för Seattle

Segermålet kom drygt tre minuter in i den sista perioden i numerärt underläge, där Colin Blackwell fick chansen att trycka in pucken sedan Yanni Gourde snott den av Filip Forsberg bakom Nashvillekassen.

– Seattle har haft en tuff första säsong i NHL, men de jobbar beundransvärt hårt i varje match och i kväll fick de utdelning, sa förre NHL-spelaren Anson Carter i tv-studion hos TNT.

Kollegan Wayne Gretzky hade viss förståelse för att Predators inte såg ut att vara i bästa form.

– Nashville stod som värd för utomhusmatchen i helgen och det tar på krafterna med alla familjemedlemmar och andra gäster som vill komma och vara med. Så det kan ha haft betydelse för insatsen i kväll, menade Gretzky.

Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.