Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: STEVE ROBERTS/CAL SPORT MEDIA/CS / STEVE ROBERTS/CAL SPORT MEDIA/CS REX FEATURESFoto: STEVE ROBERTS/CAL SPORT MEDIA/CS / STEVE ROBERTS/CAL SPORT MEDIA/CS REX FEATURES
 Foto: STEVE ROBERTS/CAL SPORT MEDIA/CS / STEVE ROBERTS/CAL SPORT MEDIA/CS REX FEATURES

Se upp, NHL - Nashville bara vinner och vinner...

Publicerad

LOS ANGELES. Rickard Rakell nådde milstolpen 30 mål i natt, svensk tid, men det räckte inte när Anaheim gästade Nashville.

Hemmalagets topptrio med Viktor Arvidsson, Ryan Johansen och Filip Forsberg vann kedjeduellen och låg bakom 4-2-segern.

Nashville har nu en segersvit om tio matcher och imponerar inför NHL-slutspelet om en månad.

Mötena mellan Predators och Ducks är fulla av prestige och heta känslor.

Det var ingen tillfällighet att Nashvilles Ryan Johansen och Anaheims Ryan Kesler kastade handskarna och pucklade på varandra direkt efter tekningen när Nashville ha gjort 3-0.

Rakell i het kedja med Perry och Getzlaf

De två har en historia från slutspelet ifjol när Predators slog ut Ducks.

- Ja, helt klart är det en del prestige som står på spel när vi möter Anaheim, så det var en skön seger, säger Filip Forsberg.

Nashville skaffade sig en 3-0-ledning i nattens match efter två perioder genom mål av Craig Smith, Ryan Johansen och Austin Watson.

Johansens 2-0-mål kom på assist från kedjekamraterna Filip Forsberg och Viktor Arvidsson.

Men Anaheim tog sig tillbaka in i matchen efter två mål av Rakell, den andra fullträffen kom med drygt tre minuter kvar.

Svensken bildar just nu lagets toppkedja ihop med Ryan Getzlaf och Corey Perry och man producerar poäng i match efter match.

Nashville närmar sig 100 poäng

Rakell har gjort 10 poäng, 8 mål och 2 assist, på de senaste fem matcherna och är en av NHL:s hetaste spelare just nu.

 Men Viktor Arvidsson stängde matchen med ett hårt handledsskott från den högra tekningscirkeln efter 18.14 framspelad av Forsberg och Johansen.

Och Nashvilles segersvit fortsätter att växa.

Man har 97 poäng och är bästa laget på ligans västra halva.

- Det är viktigt för oss att fortsätta vinna nu och spela bra hockey. Allt kändes bra med vår kedja igen i kväll, säger Filip Forsberg.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag