Foto: Ross D. Franklin
 Foto: Ross D. Franklin

Säsongen i fara för Anders Lindbäck

Publicerad

ISHOCKEY. Oliver Ekman-Larsson gjorde ett mål och två assist när Arizona vann med 6–2 mot Montreal.

Men före matchen skadade Coyotes andremålvakt Anders Lindbäck hälsenan och säsongen ser ut att vara över.

Svensken ådrog sig en skada på hälsenan i samband med uppvärmning utanför isen inför matchen.

– Det ser ut som en svår skada som kräver operation, så han är borta på obestämt tid. Han är rätt omskakad. Det kommer att ta tid att bli frisk, förhoppningsvis tar han sig igenom det, sade Arizonas general manager Don Maloney på tisdagsmorgonen lokal tid.

Arizona fick kalla in den lokale målvakten Nathan Schoenfeld, son till tidigare NHL-coachen Jim Schoenfeld som nu är aktiv inom New York Rangers, som fick byta om som reservmålvakt.

Han berättade för tv-kanalen Fox under en periodpaus att han höll på att äta middag med sin fru och sina barn ungefär en timme före matchen, och precis hann till arenan i tid för första nedsläpp. Men han behövde aldrig hoppa in under matchen.

Svenska mål

Anaheim Ducks kom två poäng närmare förstaplatsen i Pacific Division genom 6–4-seger mot Calgary Flames.

Anaheims Mike Santorelli gjorde två mål i matchen. Även Hampus Lindholm och Rickard Rakell gjorde varsitt mål.

Calgary, sexa i divisionen, har förlorat två raka matcher.

– Det är fortfarande många matcher kvar att spela men vi måste naturligtvis börja vinna, säger Flames forward Mikael Backlund till nhl.com.

Janmark avgjorde

I matchen Dallas–Nashville var det Mattias Janmarks mål 3.49 in på övertid som gavs Stars 3–2-segern.

Tyler Seguin sköt ett skott som stoppades av Predators målvakt Carter Hutton. Seguin tog hand om returen och passade till Janmark, som satte den i tom kasse – hans tolfte mål för säsongen.

– Seguin gjorde ett snyggt pass, konstaterade Janmark efteråt för nhl.com.

Svensken har spelat center de senaste matcherna när Jason Spezza varit borta för skada. Han har stått för tre poäng de senaste två matcherna.

– Det är min naturliga position, säger Janmark. Jag har spelat där mycket. Jag gillar att spela med Spezza också, men naturligtvis, när en kille som han är borta måste några andra kliva fram, och du vill vara med och göra det.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag