Foto: Michael Berggren
 Foto: Michael Berggren

Samuelssons hyllning till Henrik Lundqvist

Publicerad

LOS ANGELES. Det var feststämning bland lagkamrater och ledare i New York Rangers efter Henrik Lundqvists historiska seger i natt, svensk tid.

- En stor milstolpe för Henke och väldigt imponerande. Alla här är glada över hans rekord, säger assisterande coachen Ulf Samuelsson till SportExpressen.se.

Henke snodde nu med sin 302:a seger klubbrekordet från Mike Richter, som Ulf Samuelsson spelade med under sina år i Rangers.

- Två fantastiska målvakter, som båda tillhör det absoluta elitskiktet. Det är en ära att ha fått vara lagkamrat med den ene och coach för den andre, säger Uffe.

Samuelsson spelade i Rangers under åren 1995-99 efter att ha vunnit två Stanley Cup i Pittsburgh 1991 och 1992.

Sedan i höstas är han assisterande coach under Alain Vigneault i New York Rangers.

Om nattens 8-4-seger över Ottawa på bortaplan säger Uffe:

- Ingen drömmatch direkt, det blev stora siffror. Men väldigt kul för Henke.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag