Foto: Mel Evans
 Foto: Mel Evans

Samuelsson flyttar hem till Detroit igen

Publicerad

LOS ANGELES. Detroit fortsätter att vara svensklaget nummer ett i NHL.

I natt lockade man tillbaka Mikael Samuelsson, som förra säsongen spelade i Florida.

- Jag ser fram emot att komma tillbaka till Detroit. Det blir kanon, säger han till HockeyExpressen.se.

Och från Toronto hämtar man målvakten Jonas "Monstret" Gustvasson.

Båda har skrivit på tvåårskontrakt med Red Wings.

- Skitkul att de kommer till oss, säger backstjärnan Niklas Kronwall till HockeyExpressen.se.

Mikael Samuelsson lämnade Detroit inför säsongen 2009-10 och gjorde först två säsonger i Vancouver innan han förra sommaren skrev på för Florida Panthers.

Nu återvänder alltså Samme till Detroit. Han har fått ett tvåårskontrakt värt 42 miljoner kronor.

Reserv bakom Howard

Och han får alltså sällskap av Monstret, som kommer att tjäna 21 miljoner kronor under de kommande två åren i Red Wings.

- Jag vet sedan tidigare att vår målvaktscoach Jim Bedard gillar Jonas och att det fanns ett intresse att få honom till Detroit, men jag trodde inte att det skulle ske redan nu, säger Kronwall, som befinner sig hemma i Sverige på sommarsemester.

I Red Wings blir Gustavsson reserv bakom Jimmy Howard.

"Bra lösning"

- Jag tror att det här är en bra lösning både för Jonas och Red Wings. Skitbra, helt enkelt, att han skrev på för oss, menar Kronner, som lagkamraterna kallar Niklas i Detroit.

Monstret spelade 107 matcher under sin tid i Toronto med en räddningsprocent på 90,0 procent och 2,98 insläppta mål i snitt per match.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag