Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Samuelsson klar som tränare i NHL

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: BEN MARGOT / AP TT NYHETSBYRÅN

Från Leksand till Florida. 

Ulf Samuelsson, 56, blir assisterande tränare i Florida Panthers. 

– Han är en erfaren tränare som kommer vara ett jättebra tillskott till Panthers Panthers, säger General Manager Bill Zito till klubbens hemsida. 

Ulf Samuelsson tog över Leksand efter att Roger Melin fick sparken förra säsongen i februari. Uppdraget var tydligt: håll kvar LIF kvar i SHL. Men sedan kom coronapandemin och 56-åringen bestämde sig för att återvända till USA. 

Nu har han landat ett nytt jobb – i NHL.

”En erfaren tränare”

Florida Panthers meddelar att Ulf Samulesson blir en ny assisterande tränare. 

– Ulf är en känd och erfaren tränare som kommer vara bli ett jättebra tillskott i Florida Panthers. Vi ser fram emot att han joinar oss och hjälpa oss att utveckla vår mentalitet. Vi ser även fram emot att se vad han kan bidra till laget, säger General Manager Bill Zito till klubbens hemsida.  

Samuelsson har genom åren varit assisterande tränare i bland annat New York Rangers och Chicago Blackhawks. I Sverige har han varit huvudtränare för Modo och nyligen Leksand. Senaste tiden har han även jobbat som scout för nya NHL-klubben Seattle Kraken.