Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Säljer sitt lyxhus för andra gången

Wayne Gretzky.
Foto: MARK J. TERRILL / AP TT NYHETSBYRÅN
Gretzky gjorde en stor vinst på sitt husköp.

Wayne Gretzky har sålt sitt lyxhus i Thousand Oaks.

Hockeylegendaren säljer huset för andra (!) gången och säljer det för 34 miljoner kronor mer än han köpte det.

TMZ rapporterar att Gretzky får 148 miljoner kronor för huset.

2002 lät Wayne Gretzky bygga ett lyxhus, med bland annat sex stycken sovrum och åtta badrum, i Thousand Oaks och han sålde det fem år senare till den tidigare basebollspelaren Lenny Dykstra.

När Dykstra gick i personlig konkurs fick huset en ny ägare 2010 och därefter köpte Gretzky huset ännu en gång – för en billigare peng än han sålde det. 

Han köpte det för 13,5 miljoner dollar (114 miljoner kronor) innan han la ut det på marknaden igen för 23 miljoner dollar (193 miljoner kronor) i höstas. 

Wayne Gretzky säljer till kändispar

Riktigt så mycket pengar som han ville ha fick inte Gretzky men nu skriver TMZ att han har sålt huset för 17,6 miljoner dollar (148 miljoner kronor).

Det innebär att han tjänar 34 miljoner kronor på affären.

TMZ skriver också att personerna som köpt huset är Eric och Joanna Miller. Den sistnämnda är dotter till Donald Sterling, tidigare ägare av basketlaget Los Angeles Clippers. Paret får bland annat njuta av en biosalong, gym, spelrum, kontor, tennisbana, en pizzaugn och en grill i sitt nya hus.