Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Såg att mamma ringt – jag anade det värsta”

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / KEVIN HOFFMAN-USA TODAY SPORTS/S SIPA USA

LOS ANGELES. Linus Ullmark, 27, missade dubbelmötet borta mot Philadelphia Flyers i början av veckan.

Av familjeskäl, uppgav Buffalo Sabres.

Under torsdagen gick den svenske målvakten ut på klubbens hemsida och berättade att hans pappa gick bort efter en tids sjukdom i måndags hemma i Sverige.

– Jag kände att jag inte orkade spela de två matcherna efter vad som hade hänt, säger Linus till Sabres hemsida.

SportExpressen har varit i kontakt med Ullmark, som tränade med laget hemma i Buffalo på torsdagsförmiddagen innan avresan till Washington, där man möter Capitals på fredag.

Han vill inte ytterligare kommentera pappans bortgång utan hänvisar till de uttalanden han gjort via Buffalo Sabres.

– Jag meddelade lagledningen att hockeyn inte var första prioritet efter det att jag fick beskedet och de har varit förstående. Det har varit mycket känslor att bearbeta. 

Lagkaptenen Jack Eichel såg till att överlämna pucken från 6-1-segern i Wells Fargo Center i Philadelphia på måndagskvällen till Linus, som ett tecken att lagkamraterna tänkte på honom och stöttade honom..

– Det var något som jag verkligen uppskattade och jag fick ta till alla mina krafter för att inte bryta samman i omklädningsrummet, säger Linus.

Linus Ullmark om pappans bortgång

Hans pappa var 63 år och gick bort efter en tids sjukdom. Linus fick beskedet att han hade lagts in på sjukhus i början av den förra veckan.

– Min mamma ringde och jag är glad att hon kunde hålla luren till hans öra och jag fick säga ett personligt farväl direkt till honom. Vi förstod att det nog inte skulle sluta lyckligt. Min pappa var min största supporter, han brydde sig om alla spelarna i vårt lag och var alltid uppdaterad över vi spelade och hur det gick för mig.

Linus säger att han fick beskedet att pappan gått bort direkt efter matchuppvärmningen i Philadelphia på måndag förmiddag.

– Jag såg att min mamma hade ringt när jag var ute på isen, så jag anade det värsta. Och så var det. Man kan aldrig riktigt förbereda sig för sådana här besked. Vi hockeyspelare talar alltid om att vi har två familjer, en därhemma och en familj som är laget. Jag är enormt tacksam över det stöd klubben och mina lagkamrater visat mig, säger Linus Ullmark.