”Så otroligt lätt att gå in i en sån fälla”

Foto: ALEX GALLARDO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHN CORDES/ICON SPORTSWIRE VIA WWW. / IMAGO IMAGES/ICON SMI WWW.IMAGO-IMAGES.DE

LOS ANGELES. Topplaget Edmonton Oilers gick på en mina mot bottengänget LA Kings i morse, svensk tid.

Förlust med 1-5 och upprörda känslor efteråt.

– Ska man vara ett slutspelslag och ta sig framåt som lag måste man ta hand om sådana här matcher, säger en besviken Oscar Klefbom, 26, i omklädningsrummet efteråt.

Oilers såg lojt och oinspirerat ut och innan den första perioden var över hade man hamnat i underläge med 0-3.

– Det är så otroligt lätt att gå in i en sådan här fälla och spela dåligt. Vi gjorde en jättebra match senast mot San Jose, men det gick kanske lite för bra då och vi fick lite för mycket självförtroende. Nu glömde vi bort de viktigaste sakerna och det är att checka och jobba hårt. När vi gör det brukar vår talang ta över och vi vinner, säger Oscar.

Var det underskattning i kväll?

– Kanske det, även om vi haft tufft mot Kings här i Staples Center i flera år. Vi borde komma mer förberedda än vad vi gjorde. Men nu startade vi i fel ände och gav bort tre kassar innan vi vaknade till och det började hända något. Det gäller att vara med när pucken släpps. Nu får vi ta lärdom av det här och det är tur att det är så många matcher att vi snabbt får chansen att visa vår bättre sida.

Hur kan ni reparera det här i nästa match mot Vegas?

– Ja, Golden Knights går absolut inte att underskatta. De är ett otroligt tufft lag att möta, speciellt i Las Vegas. Det är en härlig inramning i deras arena och kul att spela där.

Ni har gott om poäng och kan ta en sådan här smäll?

– Ja, vi har spelat väldigt bra hockey i höst. Vi har en lång road trip framför oss, så det gäller att hoppa tillbaka in i vinnarcirkeln igen så snabbt som möjligt.

Adam Larsson gjorde comeback

Om spelet och resultatet var dåligt, så fanns det ett glädjeämne i Edmonton. Adam Larsson, 27, var tillbaka efter sin vadbensskada i seriepremiären den 2 oktober och 22 missade matcher.

– Självklart är det jättekul att vara tillbaka. När du är borta under en sådan lång tid känns det också längre än vad det egentligen är. Man får ett annat schema än resten av laget, så man är lite utanför. Det var riktigt segt, då jag hade känt mig så bra under campen och var redo för säsongen, säger Adam.

Hur lång tid tror du det kommer att ta innan du är hundra procent igen?

– Jag hade bara haft en träning med laget, så jag var medveten om att det skulle bli en mjukstart ikväll och inte så många minuter istid. Men det var skönt att se att kroppen klarade av det, i alla fall. Jag gissar att jag behöver tre-fyra matcher innan jag är i form igen.

För Oscar Klefbom och de andra lagkamraterna var det skönt att se lagets bäste defensive back tillbaka på isen.

– Det är härligt att ha Adam tillbaka i laguppställningen. Det känns som han missat ett halvår nästan. Man kunde se redan i bussen på vägen till matchen hur kul han tyckte det var att få vara med på riktigt igen, säger Klefbom.

Leon Draisaitls poängsvit bröts

Hos Kings var backen Drew Doughty matchens lirare med tre assist.

Tyler Toffoli gjorde två av målen och Jeff Carter, som uppvaktades före matchen med presenter efter att ha gjort sin 1000:e NHL-match i lördags, bidrog med en fullträff.

Den kedjan, där Carl Grundström var tredje länken, var Kings bästa. Grundström hamnade också i poängprotokollet med en målgivande passning.

Oilers mål stod stjärnan Connor McDavid för. För NHL:s poängkung Leon Draisaitl bröts dock poängsviten efter 13 raka matcher i protokollet.