”Sa hejdå och att det var hans sista match”

Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: SETH WENIG / AP TT NYHETSBYRÅN

Henrik Lundqvist, 38, uppges ha gjort sitt i New York Rangers. 

Det enligt lagkamraten Libor Hajek. 

– Efter den sista matchen mot Carolina Hurricanes så sa Henrik Lundqvist hej då. Att det var hans sista match med oss, säger Hajek, enligt isport.cz

Den 5 augusti åkte New York Rangers ur Stanley Cup-slutspelet efter en tung förlust mot Carolina Hurricanes. 

Under säsongen som har varit har det varit stora diskussioner kring Henrik Lundqvists framtid. Den svenske stjärnmålvakten har varit i frysboxen men fick chansen mot Hurricanes där han fick det tufft. 

Nu berättar lagkamraten Libor Hajek att Lundqvist ska ha tagit farväl i omklädningsrummet efter förlusten. ”Henke” ska ha gått runt i omklädningsrummet och sagt att det var hans sista match. 

– Det var väldigt sorgligt. Efter den sista matchen, när vi åkte ut mot Hurricanes så sa Lundqvist att det var hans sista match. Han sa att han inte visste vad som kommer hända med honom, säger Hajek och fortsätter: 

”En stor krigare”

– Det var tufft för honom. Antingen skulle Rangers köpa ut honom eller att han skulle gå till någon annan klubb. 

Henrik Lundqvist har ett år kvar med Rangers. Men under den föregående säsongen har han inte fått särskilt mycket istid då han petades till förmån av Alexandar Georgiyev och Igor Shestyorkin. 

– Henrik är en stor krigare och den bäste hockeyspelaren när det gäller inställning, träning och som lagkamrat som jag fått lära känna. Jag har köpt likadana jeans för att försöka se ut som honom, säger Libor Hajek enligt isport.cz.