Foto: JAY LAPRETE / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JAY LAPRETE / AP TT NYHETSBYRÅN

"Så här vi måste spela varje kväll"

Publicerad

LOS ANGELES. Svenskgänget Vancouver Canucks ligger illa till i NHL-tabellen.

Man har tio poäng upp till den sista slutspelsplatsen i Western conference.

Men i natt, svensk tid, blixtrade man till och slog topplaget Columbus på bortaplan med 5-2.

Henrik Sedin, som svarade för två assist, utnämndes till banans bäste spelare.

Canucks svenskar fick tillsammans ihop fem poäng och hade stor del i segern.

Alexander Edler gjorde ett mål, Lou Eriksson och Daniel Sedin hade var sin målgivande passning.

Segern var efterlängtad efter fem raka förluster.

https://twitter.com/StatsCentre/status/952054103781400576

Markström tog 27 skott

Jacob Markström vaktade kassen och räddade 27 skott.

- VI spelade bra i 60 minuter den här gången och fick med oss några studsar, som vi inte haft lyckan med under de senaste matcherna. Skönt att vi fick göra fyra mål på dem och sedan ett i tom kasse. Det är så här vi måste spela varje kväll, sa Markström till nhl.com efteråt.

Vancouver avgjorde matchen under den andra perioden med fyra raka mål och vände 0-1 till 4-1.

- Den här segern betyder mycket för oss. Vårt självförtroende var naggat i kanten. Det kändes som det var omöjligt för oss att vinna en match. Men i kväll jobbade och slet vi och det gav utdelning, sa Brendan Gauce, som gjorde 3-1-målet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag