Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så blev 10-åriga Laila finalens huvudperson

Laila Anderson och Colton Parayko.Foto: NHL
Laila Anderson.

10-åriga Laila Anderson har blivit St Louis Blues lyckoamulett under NHL:s slutspelsserie.

I natt fick hon möjlighet att lyfta bucklan tillsammans med sitt favoritlag, efter att ha blivit utbjuden på isen för segerfirandet.

Inför match tre i konferensfinalen mellan St. Louis Blues och San Jose Sharks fick 10-åriga Laila Anderson beskedet som hon bara hade drömt om tidigare.

Hon skulle få åka och se matchen och heja fram sitt favoritlag St. Louis på deras väg mot Stanely Cup.

Laila kämpar mot sjukdomen HLH, som påverkar immunsystemet och som endast 15 barn i världen har blivit diagnostiserade med, och i fyra månaders tid hade hon endast fått besöka två platser: Sjukhuset och sitt eget hem.

I november hjälpte Blues-supportrarna till att uppmärksamma Lailas kamp - och i december hittades en perfekt matchning för en benmärgstransplantation.

Enligt mamma Heather är spelarna i St. Louis en stor del av vad som motiverar Laila att fortsätta kämpa.

”Hon motiveras av dem. De har verkligen nått fram till henne och hon säger varje dag att hon ska fortsätta kämpa för deras skull”, säger hon.

Colton Parayko: ”Ger mig rysningar”

Beundran är ömsesidig, och för Blues-spelarna har Laila kommit att bli något av en lyckoamulett. 10-åringen har fortsatt att gå på Blues matcher tillsammans med sin mamma Heather, och har under tiden utvecklat en alldeles särskild vänskap med backen Colton Parayko, som beskriver Laila som ”en inspiration”.

– Trots allt så fortsätter hon att vara positiv. Det är så speciellt. Vi kanske förlorar en hockeymatch, och så åker i hem och är frustrerade och arga. Men samtidigt finns det personer som kämpar för sina liv, sa Parayko till ESPN tidigare under finalserien.

– Det ger mig rysningar. Jag får gåshud bara av att tänka på det.

Laila fick lyfta bucklan

Och självfallet var Laila Anderson på plats även vid nattens avgörande ”Game 7” mellan St Louis och Boston.

Först fick hon se sett favoritlag ta hem Stanley Cup-bucklan för första gången i lagets historia efter att ha besegrat Boston med 4-1 – och därefter fick 10-åringen möjligheten att komma ut på isen för att själv lyfta bucklan.

I en video publicerad av NHL:s officiella Twitter-konto åker Colton Parayko fram till Laila med bucklan, varefter de sedan skrikandes i glädje lyfter den tillsammans.

https://twitter.com/NHL/status/1139010181294120960https://twitter.com/NHL/status/1139014615755612160https://twitter.com/NHL/status/1139007252650758147