Foto: Viasat HockeyFoto: Viasat Hockey
 Foto: Viasat Hockey
Foto: Viasat HockeyFoto: Viasat Hockey
 Foto: Viasat Hockey

Rickard Rakell: "Jag försökte överleva"

Publicerad

LOS ANGELES. Det var hans första hockeyslagsmål någonsin.

Rickard Rakell gick segrande ur den fajten.

Och det var inte något smågruff han och Los Angeles Kingsforwarden Kris Versteeg startade, de slogs i flera minuter i lördagseftermiddagens matinématch i Staples Center.

- Nej, jag har aldrig slagits förut överhuvudtaget. Jag försökte bara överleva, säger Rakell till SportExpressen i omklädningsrummet efteråt.

Att hans Anaheim vann bortaderbyt mot LA Kings med 3-2 gjorde lördagen speciell för Ducks svenske succéman i vinter.

Han var omringad av ett stort mediauppbåd i omklädningsrummet efteråt.

De amerikanska journalisterna undrade var han hade lärt sig att slåss så bra?

- Ingenstans, jag har aldrig varit inblandad i ett hockeyslagsmål någon gång tidigare under karriären.

Det tog bara några minuter sedan han hade sänkt Versteeg innan man på Twitter kallade Rickard för "Rocky Rakell".

- Haha... det tar jag. Kul smeknamn, säger han och visar bara upp ett litet sår på underläppen från bataljen.

Silfverberg: "Vi var i extas"

Lagkamraten Jakob Silfverberg berättar om uppståndelsen i spelarbåset när Versteeg utmanade Rakell efter ett gruff mellan alla spelarna på isen efter knappt sju minuters spel i det här upphaussade derbyt mellan två av NHL:s. topplag just nu.

- Vi var alla i extas i båset, säger Silfverberg om vad lagkamraterna beskådade när Rakell först försvarade sig efter Versteegs påhopp och sedan tog över fajten helt.

Själv säger Rakell:

- Vi brottades väl mest först, men sedan fick han av sig handskarna och började slå och då kände jag att jag inte hade något val. Det bara bara att köra i gång.

Du var klar vinnare när det var över?

- Ja, jag kände att jag fick in några tunga slag där i slutet av fajten.

En och annan uppercut, såg det ut som?

- Ja, han gav sig inte, så jag försökte bara försvara mig hela vägen.

"Spelade på adrenalin resten av matchen"

Rakell och Versteeg fick fem minuter var för fighting.

Svensken kom tillbaka efter utvsningen och missade inte ett byte under resten av matchen medan Versteeg gjorde ett kort inhopp, men sedan försvann för gott.

- Jag spelade på adrenalin resten av matchen. Det här är den tuffaste match jag spelat. Kings bara kör på, de har stora och tuffa spelare så det smäller hela tiden. Det var starkt av oss att stå emot hela vägen. Men jag hoppas att han (Versteeg) inte blev skadad.

Ni fick backen Kevin Bieksa utvisad för resten av matchen, då han hamnade i ett annat slagsmål under tiden då du bråkade med Versteeg?

- Våra backar gjorde ett jättejobb på fem man och Freddy (Frederik Andersen) var fantastisk i kassen i dag. Det stod mycket prestige på spel, men nu är vi ikapp och förbi Kings i tabellen efter två segrar över dem senaste veckan.

Rakell var nära att bli målskytt också, men hans skott till 3-1- touchade Silfverbergs höft och gick in bakom Jonathan Quick, så Jakob fick målet.

- Ett av mina lättare mål, säger Silfverberg som också hade en assist i matchen.

Rakell fick assist istället och på samma mål hade också Hampus Lindholm assist.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag