Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Revansch-turnén fortsätter för Loui”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: TIMOTHY T. LUDWIG / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Han har fått hård kritik tidigare under säsongen och varit petad under några matcher.

Men nu hyllas Loui Eriksson, 34, för sitt spel i Vancouver Canucks, där han fått fart på en kedja med Bo Horvat och Tanner Pearson.

– Han var bra i kväll och den kedjan har fått ett lyft sedan Loui tog plats där. Deras tvåvägsspel är felfritt och det är mycket Louis förtjänst, berömde coachen Travis Green efter nattens 3-1-seger över Arizona.

Även på twitter uppmärksammade lokala media Erikssons starka spel på sistone.

”Pearson och Horvat har blivit bättre sedan de fått Loui Eriksson som kedjekamrat”, skriver hockeyjournalisten Satiar Shah (radiokanalen Sportsnet 650) på twitter.

Eriksons uppoffrande framspelning till Pearsons 3-1-mål i tom kasse med 45 sekunder kvar applåderas på sociala medier.

Loui kämpade sig loss från Arizonabacken Jason Demers längs den vänstra långsargen och frispelade Pearson, som nu kunde göra sitt 100:e NHL-mål i tom kasse.

Eriksson kunde ha skjutit själv från den vänstra tekningscirkeln, men valde osjälviskt att servera kedjekamraten pucken.

”The Comeback Tour Continues”

En annan känd hockeyskribent i Vancouver, Randip Janda på The Athletic, skriver så här om Loui Erikssons återkomst i laguppställningen som en viktig kugge:

”The Comeback Tour Continues”.

”Jag har slut på hyllningar om Loui Erikssons defensiva form, men den har varit good”, skriver Athletic-kollegan Thomas Drance på Twitter.

Loui var inte den ende svensken som hyllades efter nattens vinst i Vancouver.

Jacob Markström valdes till banans bäste spelare efter att ha stoppat 34 skott.

– Jacob Markström stal ännu en match åt Vancouver. Hur många gånger har han inte gjort det i vinter, kommenterade expertpanelen hos Sportsnet.

Elias Pettersson nådde 50 poäng

Markström har startat 16 av Canucks senaste 18 matcher och nu finns oro bland tv-experterna att man utnyttjar den svenske målvaktsstjärnan för hårt.

– Markström har aldrig haft en bättre period i NHL, men jag undrar om han kommer att orka om det skulle bli slutspel i vår, sa Sportsnets Iain MacIntyre i den andra periodpausen av nattens match.

Elias Pettersson hade också han en framträdande roll med två målgivande passningar.

Han är nu uppe i 50 poäng, 21 mål och 29 assist, på 48 matcher i vinter.

Alexander Edler bidrog med en assist och hos Coyotes stod Oliver Ekman-Larsson för ett målpass.

https://twitter.com/Sportsnet650/status/1218043263191412736?s=20https://twitter.com/SNstats/status/1218044048042315776?s=20