Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Reagerar på detaljen i bilden med Lundqvist

Exklusiv intervju med Henrik Lundqvist efter att han gett besked om att avsluta sin hockeykarriär.
Foto: JUSTIN LANE / EPA / TT NYHETSBYRÅN
Foto: HENRIK JANSSON

I natt gick Novak Djokovic miste om chansen att bli världens genom tidernas bästa herrtennisspelare.

En del av strålkastarljuset stals dock av Henrik Lundqvist – efter att bilder på honom från publiken började spridas på sociala medier. 

”Det bästa är att Brad Pitt sitter precis bredvid och man märker det inte ens”, skriver hockeyprofilen Ryan Mead på Twitter.

En knapp månad har gått sedan Henrik Lundqvist meddelade slutet på sin hockeykarriär. Detta efter att han tvingats genomgå en hjärtoperation i slutet av förra året.

– I slutänden handlade det om hur hårt jag ville pusha mig själv, hur mycket jag ville gambla. Och jag kom till slutsatsen att det fanns för mycket osäkerhet och risker och inte tillräckligt mycket belöning för att jag skulle fortsätta spela, har han tidigare berättat. 

I natt var Lundqvist på plats vid US Open-finalen mellan Novak Djokovic och Daniil Medvedev – och bilder på svensken började snabbt spridas på sociala medier.

”Ett bekant ansikte på US Open-finalen”, skriver The Athletic-reportern Shayna Goldman med en gif av den svenske hockeylegendaren tillsammans med sin hustru Therese.

https://twitter.com/hayyyshayyy/status/1437163270813667328

På raden framför paret satt de amerikanska skådespelarna Brad Pitt och Bradley Cooper. De syns dock bara i kanten av tv-bilden, då kameran väljer att fokusera på Lundqvist.

”Hank fullständigt DOMINERAR Brad Pitt”, skriver Barstool Sports-profilen Glenny Balls på Twitter.

Han får medhåll av Daryl Reaugh, tidigare målvakt i NHL och numera tv-profil hos kanadensiska NBC. 

”Det är inte vilken man som helst som klarar av att få Brad Pitt att smälta in i bakgrunden...”, skriver han.

Daniil Medvedev utbuad

Ute på tennisplanen hade Novak Djokovic ett gyllene läge att bli historisk. Vid seger skulle han ha passerat både Rafael Nadal och Roger Federer – och därmed blivit ensam man med 21 grand slam-titlar.

Så blev det dock inte.

I stället var det 25-åriga Daniil Medvedev som tog hem sin första grand slam-titel, trots burop från publiken matchen igenom.

– Först av allt vill jag be dig (Djokjovic) och alla Novak-fans här om ursäkt. Jag vet vad som stod på spel i dag, säger Medvedev direkt efter matchen.

– Det var lite kärvt i dag, vilket är förståeligt... Men fram tills i dag har ni i publiken gett mig mycket energi.

Henrik Lundqvist i tårar – avslutar karriären

Henrik Lundqvist, 39, lägger av med ishockeyn. Stormålvakten meddelade sitt beslut i Göteborg.