Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Reagerar efter fansens drag: ”Är respektlöst”

Foto: Darryl Dyck / TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY Network / TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Efter två raka bortasegrar var förväntningarna stora på Vancouver Canucks inför nattens hemmamöte med Pittsburgh Penguins.

Men det blev istället ett bottennapp och förlust med 1-4.

Några onödiga utvisningar kostade än en gång Vancouver en match.

Elias Pettersson, 23, hade det tungt på nytt och hans svaga form i höst var ett hett diskussionsämne i tv-studion hos Hockey Night in Canada.

– Ge honom mer istid eller sätt honom på läktaren en match, föreslog förre Vancouverbacken Kevin Bieksa.

Elias fick mer istid än de drygt 13 minuter han hade haft i de tre föregående matcherna. Nu fick han göra 18. 46 minuter under 25 byten, men hade inget skott på mål.

Hans föräldrar Iréne och Torbjörn var på plats och fångades in av tv-kamerorna i Sportsnets sändning av matchen med informationen att de kommit för att fira julen med sin son i Vancouver.

Om Bieksa var hård i sitt omdöme, så försökte förre NHL-målvakten och expertkollegan Kelly Hrudey en mjukare linje.

– Man har ju prövat att minska Petterssons istid markant utan att det gett något resultat, så jag tycker att det budskapet är sänt och att man nu bör visa hela laget att han förtjänar mer istid för att få igång honom. Han spelar utan självförtroende och sin vanliga pondus, men han jobbar i byte efter byte. Så jag tror inte att det tjänar något till att sätta honom på läktaren i en match, menade Hrudey.

Hockeyjournalisten Elliotte Friedman, som också ingår i panelen hos Hockey Night in Canada, sa så här:

– Pettersson är lagets superstjärna och man måste få igång honom om inte säsongen ska gå förlorad.

Elias Petterssons föräldrar på plats

Vancouver Canucks ligger hopplöst sist i tabellen för NHL:s Pacific division och de 18 422 hemmafansen i Rogers Arena uttryckte sitt missnöje under slutet av nattens match med burop och elaka kommentarer.

Ramsor som ”Sparka Benning” kunde höras från läktarna och under slutskedet av matchen kastade någon in en Vancouvertröja på isen för att uttrycka sin besvikelse över lagets prestation.

Det blev än mer parodiskt när Penguinsbacken Brian Domoulin med sin klubba plockade upp matchtröjan och droppade den över plexiglaset.

– Att kasta in sin matchtröja på isen är respektlöst. Det gör man bara inte. Det finns andra sätt att visa sitt missnöje när laget inte spelar bra, kommenterade förre Vancouvermålvakten John Garrett i tv-sändningen av matchen hos kanadensiska Sportsnet.

Travis Green hänger löst

Den heta frågan är vad som ska hända med coachen Travis Green och general managern Jim Benning efter ännu en hemmaförlust.

När matchen stod och vägde i den andra perioden vid ställningen 1-1 drog Tyler Myers och Tyler Motte på sig två onödiga utvisningar inom loppet av 31 sekunder.

När sedan Tucker Poolman skickade pucken över sargen från egen zon kunde Penguins göra två mål i spel fem mot tre och kvällen var förstörd för Elias Pettersson och kompani.

Av Canucks tre svenskar var Oliver Ekman-Larsson den ende som hamnade i poängprotokollet med en assist.

Vad händer med Vancouver Canucks?

Så vad händer nu när en slutspelsplats ser ut att bli svår att uppnå?

– Bygget laget kring målvakten Thatcher Demko under de kommande åren. Hade han inte stått på öronen ikväll hade den här matchen varit över långt tidigare, menade experterna hos Hockey Night in Canada.

Demko räddade 40 skott. 

Hos Pittsburgh svarade Jake Guentzel för ett hattrick under den andra perioden.

Sidney Crosby visade än en gång att han inte alls är slut trots att han fyllt 34 år. Crosby fastställde slutresultatet till 4-1 med drygt åtta minuter kvar och hade också två assist i nattens match.