Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Raymond hyllas efter ny fullträff

Foto: PAUL SANCYA / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Ge honom ett läge och pucken sitter där.

Lucas Raymond, 19, gjorde sitt 8:e mål i natt, svensk tid, när Detroit Red Wings besegrade St. Louis med 4-2.

Och blev den andra spelaren i klubbens historia att nå 20 poäng på sina 21 första matcher i NHL.

– Raymond har varit outstanding och levt upp till alla förväntningar ledningen och fansen haft på honom, kommenterade förre NHL-spelaren och numera hockeyinsidern Mike Kelly hos NHL Network.

Den förste Detroitspelaren som nådde milstolpen 20 poäng på 21 matcher var klubbikonen Steve Yzerman, som säsongen 1983-84 gjorde 23 poäng på sina första 21 matcher i NHL.

Raymonds fullträff i nattens match kom med drygt sex minuter kvar av den första perioden när han fick fritt fram från den offensiva blå linjen efter en mästerlig passning från kedjekamraten Tyler Bertuzzi.

Lucas störtade fram mot kassen, tittade upp och placerade skottet mellan benskydden på Bluesmålvakten Ville Husso.

– Han är iskall där. Men jag gillar inte Raymond bara för att han är en vass avslutare, det finns så mycket annat som värmer när man ser honom spela. Han är en duktig skridskoåkare och en bra allroundspelare, fortsatte Mike Kelly.

Raymond leder rookieligan överlägset i NHL. Han har nu gjort 20 poäng, 8 mål och 12 assist på sina första 21 matcher i NHL.

Lucas har gjort poäng i fem av de senaste sex matcherna. Han har bara lämnat isen utan poäng i åtta av de 21 matcherna han spelat.