Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Raymond avgjorde med straffmål

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Lucas Raymond. Arkivbild.
Foto: USA TODAY NETWORK / RICK OSENTOSKI-USA TODAY SPORTS/ SIPA USA

LOS ANGELES. Lucas Raymond, 19, fortsätter göra succé i Detroit Red Wings.

I natt, svensk tid, ordnade han extrapoängen till laget med en matchavgörande straff i bortamötet med Pittsburgh Penguins, som slutade med en 3-2-seger.

Raymond gjorde vad hemmalagets stjärntrio Jake Guentzel, Sidney Crosby och Kris Letang inte mäktade med – att sätta sin straff när allvarets stund var inne.

– Det där är ett lurigt avslut från en rookie, men Raymond fortsätter att övertyga, sa förre NHL-spelaren Stu Grimson i expertpanelen hos NHL Network.

Lucas lurade Pittsburghmålvakten Casey Smith med att under vägen fram till kassen verka placera skottet mot den bortre stolpen, men i sista sekunden skickade han in pucken vid den närmaste stolpen.

Den passerade in under Smiths vänstra beskydd längs isen och det gav Red Wings extrapoängen den här kvällen i PPG Paints Arena.

Detroit fick stopp på den tre matcher långa raden av förluster medan Penguins nu inkasserat två raka nederlag.

Straffmålet räknas inte som en fullträff i statistiken, men Lucas Raymond toppar fortfarande rookieligan i NHL med sina 34 poäng, 11 mål och 23 assist, på sina 44 första matcher i ligan.

Han har ett försprång på två poäng till Anaheim Ducks trollgubbe Trevor Zegras.

Detroitmålvakten Calvin Pickard valdes till matchens lirare efter att ha räddat 36 skott.

– Jag fick massor av hjälp från mina utespelare. De gav inte Penguins mycket utrymme att skapa chanser på, så det kändes väldigt skönt att också få vinna straffläggningen, sa Pickard efteråt.