Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rasmus Dahlin slår dubbla personliga rekord

Foto: JEROME MIRON / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Rasmus Dahlin, 22, nådde milstolpen 40 assist för andra gången i NHL när Buffalo Sabres i natt bortabesegrade Winnipeg jets med 3-2.

Rasmus hann med att notera ytterligare en målgivande passning och satte därmed ett personligt assistrekord med sina 41:a assist.

Likaså med 55 poäng under en säsong.

Och Victor Olofsson, 27, är på väg mot milstolpen 30 mål under en NHL-säsong. Han gjorde sitt 23:e mål i vinter i nattens match.

Det här var Sabres femte raka seger och man närmar sig nu en slutspelsplats i Eastern conference.

– Jag tycker det här var vår bästa match den här säsongen. Vi har en speciell grupp här just nu och det är roligt att komma till jobbet varje dag, sa målvakten Eric Comrie till nhl.com efteråt.

Olofssons fullträff kom i powerplay i mitten av den tredje perioden och gav Buffalo en 3-0-ledning i Canada Life Centre i Winnipeg.

Jets reducerade två gånger genom Nate Schmidt och Pierre-Luc Dubois, men närmare kom man inte.

Sabres övriga målskyttar var Owen Power och Tage Thompson.

För Rasmus Dahlin var det en speciell kväll, då han nu satte personligt rekord både när det gäller assist (41) och poäng (55) under en NHL-säsong. Han har också gjort 14 mål på de spelade 47 matcherna.

Det är en förbättring av hans facit från säsongen 2021-22, då det blev 53 poäng, 13 mål och 40 assist, på 80 spelade matcher.

Men då var Dahlin -22, så här långt i vinter är han +20.