Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rask avslöjar nu: Därför lämnade jag slutspelet

Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Boston-målvakten Tuukka Rask valde att lämna NHL bubblan några timmar innan nedsläpp. 

Nu berättar den finska målvakten om varför han behövde lämna slutspelet.  

– Min dotter behövde läkarvård, hon mådde inte bra, säger han till Boston Herald.

Det var i tredje mötet mellan Boston Bruins och Carolina Hurricanes som den finske målvakten valde att lämna slutspelet för att resa hem till Boston. I sin första intervju med tidningen Boston Herald berättar han att anledningen handlade om hans sjuka dotter. 

–Min fru ringde och sa att vår dotter behövde läkarvård, hon mådde inte bra. Jag hade inget annat val än att åka hem, säger han i intervjun med Boston Herald. 

Rask säger också att han störde sig på spekulationerna kring varför han lämna, och att många trodde det handlade om att han inte trivdes i NHL-bubblan. 

– När man får ett sådant samtal så är det ett ganska enkelt beslut att lämna. Det störde mig att folk trodde det handlade om att jag vantrivdes i bubblan. Jag ska inte ljuga, det var hemsk i bubblan. Men om jag inte haft en anledning att lämna skulle jag så klart stannat. 

Vill förbli en Bruin

Tuukka Rask som är pappa till tre döttrar berättar att hans dotter mår bra och att familjen är okej. Han är heller inte så bekymrad kring reaktionerna på hans beslut. Och berättar att många varit väldigt stöttande.  

– Vi är professionella atleter men även normala killar med familjer. Det är en speciell tid just nu och jag tror inte man bli lika dömd som man kanske kunde blivit förut. Jag vet att jag gjorde rätt beslut, min familj mår bra nu och det är allt jag bryr mig om. 

Rask har ett år kvar på sitt kontrakt och berättar att han vill fortsätta spela för Boston Bruins hela sin NHL karriär.