Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rasar efter avslöjandet: ”De måste bestraffas”

Jake DeBrusk och Joakim Nordström. Foto: CHARLES KRUPA / AP TT NYHETSBYRÅN
Jake DeBrusk. Foto: ERIC CANHA/CSM/SHUTTERSTOCK / ERIC CANHA/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Jake DeBrusk är en av många NHL-spelare som har en historia med hjärnskakningar.

Nu berättar 22-åringen att han spelat igenom tre omgångar i årets slutspel – trots besvär med en huvudskada.

”Hockeyvärlden måste bli så mycket bättre än så här”, skriver journalisten Scott Wheeler på Twitter. 

En lång och slitsam NHL-säsong fick sitt slut natten mot torsdagen då St Louis Blues besegrade Boston Bruins i finalomgångens sjunde och avgörande match.

När Bruins under gårdagen gjorde sina avslutande intervjuer för säsongen avslöjade flera av spelarna att de spelat i slutspelet med skador. Bland annat berättade Zdeno Chara att han spelat med flera frakturer i käken – och att han de första dagarna efter skadan enbart kunnat äta mat i flytande form.

Samtidigt avslöjade Jake DeBrusk att han aldrig återhämtat sig från den huvudskada han ådrog sig i den andra matchen mot Toronto, efter att ha tagit emot en crosscheck i huvudet från Nazem Kadri.

– Efter det hade jag problem med lite olika saker, men ingenting som jag kände att jag inte kunde spela med. Den här tiden på året handlar allt bara om viljan, säger DeBrusk under den avslutande mediedagen.

https://www.youtube.com/watch?v=8xEG_UW8RkY&t=2s

Jake DeBrusk spelade trots huvudskada

DeBrusks ord fick direkt stor uppmärksamhet – där många starkt ifrågasatte både spelaren själv och Bostons organisation för att de låtit 22-åringen spela med en huvudskada.

”Hockeyvärlden måste bli så mycket bättre än så här. Om DeBrusk spelade tre omgångar med ens någon typ av symptom för hjärnskakning så måste Bruins bli bestraffade”, skriver journalisten Scott Wheeler på Twitter. 

Han får medhåll av sin kollega Matt Larkin.

”Jag hoppas att folk någon dag inser att vad DeBrusk säger går att likställa med 'att spela med skador på hjärtat'. Skador på hjärnan måste tas mer på allvar”, skriver han på Twitter. 

Jake DeBrusk har en historia med hjärnskakningar, och spelade trots en hjärnskakning i november 2018 igenom fyra matcher innan han själv tog beslutet att han inte klarade av att spela.

– Självklart försökte jag göra allt jag kunde för laget, men samtidigt var jag inte till särskilt mycket hjälp med tanke på det sätt som jag spelade på. I slutändan handlade det bara om att jag var tvungen att vara rättvis mot mig själv, berättade han i december samma år, enligt NESN.