Jesper Fast. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNJesper Fast. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Jesper Fast. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: ALEX BRANDON / APFoto: ALEX BRANDON / AP
 Foto: ALEX BRANDON / AP

Rangers-svensken dubblar sin årslön

Publicerad

Jesper Fast har skrivit nytt kontrakt med New York Rangers.

Kontraktet sträcker sig över de kommande tre säsongerna och Fast gör ett ekonomiskt uppsving.

Det nya kontraktet ger honom nämligen dubbelt så mycket i årslön än det tidigare kontraktet. 

New York Rangers är ett av NHL:s mest klassiska lag. 

Och Henrik Lundqvist den kanske största stjärnan som klubben just nu har.

Nu står det klart att Jesper Fast blir kvar som lagkamrat till "Kungen av Manhattan".

Det då klubben i dag offentliggjorde att man kommit överens med den svenska forwarden om ett nytt kontrakt som sträcker sig över de kommande tre säsongerna.

Det nya kontraktet ger också Fast en rejäl löneökning. Hans tidigare som gick ut efter årets säsong gav honom 2,7 miljoner dollar över tre år samtidigt som det nya kontraktet innebär att Fast nu kommer att tjäna totalt 5,55 miljoner över de kommande tre säsongerna - vilket är totalt 46,8 miljoner svenska kronor för tre år (15,74 miljoner svenska kronor per säsong).

Fast har spelat för Rangers de senaste fyra säsongerna och gjort 79 poäng på 255 matcher.

 

LÄS ÄVEN: Nytt kontrakt - han tredubblar sin lön 

En av flera svenskar som fått nya kontrakt

Jesper Fast är bara en i raden av svenska NHL-spelare som de senaste dagarna belönats med nya, och välbetalda, kontrakt med sina respektive NHL-klubbar.

I går tredubblade Andre Burakovsky sitt kontrakt när han skrev på för två nya år med Washington Capitals och tredubblade sin årslön. Burakovskys kontrakt ger honom totalt 51 miljoner svenska kronor för två säsonger.

Och senare i går natt kom också nya NHL-klubben Vegas Golden Knights ut med att den svenska VM-guldhjälten Oscar Lindberg fått ett nytt kontrakt som totalt ger honom 28,9 miljoner kronor över de kommande två säsongerna.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag