Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: LYMPEROPOUL/CSM/REX/SHUTTERSTOC / LYMPEROPOUL/CSM/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: LYMPEROPOUL/CSM/REX/SHUTTERSTOC / LYMPEROPOUL/CSM/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: LYMPEROPOUL/CSM/REX/SHUTTERSTOC / LYMPEROPOUL/CSM/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Lundqvist knäckt: "Är svårt att acceptera..."

Publicerad

LOS ANGELES. En seger på sju matcher.

Motgångarna fortsätter för New York Rangers och nu försöker inte Henrik Lundqvist, 35, dölja sin frustration.

- Att inte få med sig två poäng ikväll gör ont. Det är verkligen frustrerande, en stor besvikelse och svårt att acceptera, sa Henke till New York Post efter nattens hemmaförlust med 4-5 mot Pittsburgh efter förlängning.

Det var ännu en bitter förlust för Lundqvist och kompani.

Inte minst efter det att man hämtat upp ett 0-2-underläge och skaffat sig en 4-3-ledning med en knapp minut kvar.

Men då kvitterade Sidney Crosby med en fräckis, där han skickade in pucken via Henke från en position snett bakom Rangerskassen.

LÄS MER: NHL – matcher i dag, matcher i tv, resultat och statistik

Rangersbacken Kevin Shattenkirk får ta på sig en del av skulden för Pittsburghs kvittering, då han upphävde en avblåsning genom att röra pucken sedan Patric Hörnqvist hade vidrört den med handen och skickat pucken i rktning Crosby.

Sedan klantade Rangers lagkapten Ryan McDonagh till det med en misslyckad passning i egen zon tidigt under förlängningen, som Phil Kessel enkelt kunde få tag på och spela fram en fri Jevgeni Malkin, som kunde göra 5-4 till regerande mästarna.

- Jag får ta på mig det kostsamma misstaget. Det var verkligen ett dåligt uppspel av mig, det får bara inte hända, sa en bedrövad McDonagh efteråt till New York Post.

New York Rangers sist i tabellen

Han hade ingen större kväll i Madison Square Garden med sex "giveaways".

Henke svarade för 28 räddningar.

Om Crosbys konstmål sa svensken efteråt:

- Det är inte första gången han gör ett sådant mål på mig och syftade på ett mål från den 31 mars när Crosby vallade in pucken via Lundqvists huvud.

Rangers har bara en seger på sju matcher och ligger sist i tabellen för Metropolitan division.

Hos Penguins gjorde Carl Hagelin sitt första mål för säsongen när han skickade in 2-0 i den första perioden på ett hårt handledsskott, som smet in på Henkes plocksida.

Patric Hörnqvist svarade för sitt tredje mål i höst med sin kvittering till 3-3 i power play i slutet av den andra perioden.

Hörnqvist hade också en assist.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag