Henrik Lundqvist. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAHenrik Lundqvist. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Henrik Lundqvist. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Rangers vann mot Winnipeg med 3-1. Foto: TREVOR HAGAN / AP TT NYHETSBYRÅNRangers vann mot Winnipeg med 3-1. Foto: TREVOR HAGAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Rangers vann mot Winnipeg med 3-1. Foto: TREVOR HAGAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Rangers nya seger – efter stora sågningen

Publicerad

LOS ANGELES. Två raka segrar.

Spelarna i New York Rangers med Henrik Lundqvist, 35, i spetsen knäppte sina chefer på fingrarna igen.

Med 3-1 tog man en tung bortaseger över topplaget Winnipeg i natt, svensk tid.

Henke var bäst på banan med 37 räddningar.

– Nja, jag vet inte om brevet eller kritiken påverkat oss. Vi vet att vi kan bättre och måste spela bättre om vi ska gå till slutspel, säger Henke.

Han skulle ha vilat i fredags efter att ha vaktat kassen under många matcher i rad, men när reserven Ondrej Pavelec blev skadad under slutsekunderna av den första perioden tvingades Henke hoppa in.

Han räddade 28 skott och ledde Rangers till en 4-3-seger över Calgary Flames.

Rangers har varit hårt skadedrabbat under de senaste veckorna, men Henke säger till SportExpressen att man absolut inte gett upp säsongen.

Lundqvists svar – efter kritiken

Inte bland spelarna, i alla fall.

– Vi har många skador just nu, men de som kommit in och ersatt har gjort det bra. Vi har tagit två vinster, där vi krigat bra och gjort viktiga mål i slutet av matcherna.

Henke fortsatte att storspela i nattens match och vann en het målvaktsduell med Connor Hellebuyck, som stoppade 25 skott.

– Vår målvakt hade inte lika många skott att hantera, men han gjorde en bra insats. Lundqvist var storslagen, sa Winnipegcoachen Paul Maurice på presskonferensen efter matchen.

Rangers klubbledning meddelade i mitten av förra veckan i ett öppet brev att man inte tycker att laget är tillräckligt bra för att slåss om mästartiteln i år om man nu skulle ta sig till slutspelet.

Och att det var dags att sälja av flera av de äldre spelarna inför trading deadline den 26 februari och bygga ett nytt lag.

 Hyllar Henrik Lundqvist

Dagen efter yttrade coachen Alain Vigneault kritiska tankar om Henkes målvaktsspel till och från under säsongen och menade att det kostat laget poäng.

Men trots sågningen har spelarna inte gett upp.

– Det här var en stark laginsats, precis som förra matchen. Alla täckte skott och spelade bra och Lundqvist var suverän, sa Mats Zuccarello, som var en av målskyttarna, till nhl.com.

Bonus för Rangers var att man nu hade forwarden Jimmy Vesey tillbaka i laguppställningen efter sin skada.

Vesey gjorde 2-1-målet med knappt fyra minuter kvar.

Sedan kunde Michael Grabner fastställa slutresultatet i tom kasse när 43 sekunder återstod.

Rangers har nu bara två poäng upp till den sista slutspelsplatsen i Eastern conference efter 56 avverkade omgångar.

– Vi hoppas kunna bygga vidare på de här två vinsterna, säger Henke.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag