Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Psykopat – stäng av honom livet ut”

Foto: BRUCE BENNETT / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
George Parros, till höger i bild.
Foto: Mary Altaffer / TT NYHETSBYRÅN

Tom Wilson, 27, ställer sig upp och spänner musklerna i utvisningsbåset.

Den ökända NHL-spelaren har precis dunkat två av motståndarnas huvuden i isen.

Det var nära att någon dog på isen”, skriver New York Posts Larry Brooks om situationen.

Tom Wilson är en psykopat. Den här gången är den sista. Stäng av honom livet ut, grip honom”, skriver journalisten Keith Olbermann.

Det var efter en rörig situation framför Washington mål som Tom Wilson gav sig på två ryssar i New York Rangers.

27-åringen började med att kraftfullt trycka Pavel Butjnevitj huvud i isen. När Artemij Panarin sen försökte försvara sin lagkamrat drog Tom Wilson tag i Panarins hår och välte omkull stjärnan. Artemij Panarin kom inte tillbaka till spel efter situationen i mötet Washington tog hem med 6-3.

Svenske stjärnan Mika Zibanejad var upprörd efter förlusten, framför allt på Tom Wilson

– Han visar ingen respekt för hockeyn och dess spelare. Det är fruktansvärt att se, sa Zibanejad på presskonferensen efteråt.

Den uppmärksammade situationen har fått fler i hockeyvärlden att rasa.

För det här är inte första gången Tom Wilson är i blåsväder för sina övertramp på isen.

”Tom Wilson är en psykopat”

Titta på det här och se hur nära det var att någon dog på isen i NHL. Stäng av honom resten av säsongen och slutspelet. Låt han ansöka på nytt om att få spela nästa säsong”, skriver New York Posts Larry Brooks och delar ett klipp på nattens händelse.

Tom Wilson är en psykopat. Den här gången är den sista. Stäng av honom livet ut, grip honom”, skriver journalisten Keith Olbermann.

Bakom sig har Tom Wilson en rad överfall som gjort honom ökänd i ligan.

Ett av de mer kontroversiella inträffade i en träningsmatch 2018. Kanadensaren gav sig på Oskar Sundqvist och sänkte svensken med en brutal tackling. Wilson stängdes av i 20 matcher och förlorade 11,3 miljoner kronor i utebliven lön.

Motsvarigheten till Disciplinnämnden i NHL tryckte i sitt beslut på att Tom Wilson är en återfallsförbrytare. Överfallet på Oskar Sundqvist var 27-åringens fjärde övertramp inom loppet av 105 spelade matcher.

Mika Zibanejad: ”Bara förskräckligt”

Men inför mötet med Rangers hade powerforwarden lyckats hålla sig undan avstängningar och inte varit lika fysisk i sitt spel. I alla fall sedan den senaste avstängningen i mars.

– Just nu engagerar han sig inte i någon fysisk kontakt och det tar verkligen på honom, sa före detta spelaren Alan May förra veckan.

Bara några dagar senare var Tom Wilson tillbaka på det spåret som gjort honom till en av NHL:s mest kritiserade spelare.  

När både Pavel Butjnevitj och Artemij Panarin hade sänkts till isen och Wilson visats ut ställde sig Washington-spelaren upp. Han spände musklerna demonstrativt medan publiken i arenan buade och skrek ut sitt missnöje. 

– Jag vet inte varför jag är förvånad, men ja, det är bara förskräckligt, sa Mika Zibanejad om gesten.

Tom Wilson är den största skithögen i proffshockeyn. Det är inte nära. Jag vet inte om jag skulle kunna heja på mitt lag om han var med i laget. En riktig psykopat”, skriver journalisten Emma Vigeland.

Kräver NHL-bossens avgång

Överfallet har redan fått konsekvenser. Enligt Sportsnets Elliotte Friedman kommer inte Artemij Panarin spela säsongens tre sista matcher med Rangers.

Tom Wilson slipper dock en ny avstängning. Under tisdagen kom beskedet från NHL att forwarden endast straffas med böter på 5 000 dollar, vilket motsvarar cirka 42 300 kronor.

Det fick kritiken att blossa upp på nytt – men med nytt fokus. Istället för att rasa mot Tom Wilson ifrågasätter nu flera NHL och ligans agerande kring situationen. New York Rangers går så pass långt att de kräver George Parros, chef för Department of Player Safety, avgång, och skriver i ett uttalande att det är ”chockerande” att Wilson inte blev avstängd.

”Wilsons farliga och tanklösa agerande ledde till att Artemij Panarin inte kommer att spela något mer den här säsongen. Vi tolkar det här som att George Parros försummar sin plikt och att han därför inte längre kan fortsätta i sin nuvarande roll”, skriver de.

https://twitter.com/NYRangers/status/1389704210288152576
Golfstjärnans osannolika slag – vallar in bollen i hålet