Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Poängkungens smäll: Borta hela grundserien

Foto: KEITH SRAKOCIC / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: KEITH SRAKOCIC / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN

Pittsburgh har drabbats av ett stort avbräck i NHL-ishockeyn. Jake Guentzel, lagets bäste poängplockare hittills under säsongen, är borta åtminstone hela grundserien ut.

Men samtidigt har skadade Sidney Crosby börjat träna med laget igen.

Jake Guentzel skadades sekunderna efter att han på måndagen själv gjort matchens sista mål mot Ottawa. När pucken gick i mål krockade forwarden med Ottawas Thomas Chabot och ramlade in i sargen. Han kunde resa sig, men lämnade omedelbart isen med uppenbara smärtor.

Sidney Crosby tillbaka på is efter skadan

Guentzel opererade på nyårsafton högra axeln och kan tidigast vara tillbaka på isen inom fyra till sex månader och därmed är tillbaka tidigast under Stanley Cup-slutspelet, uppger klubben på sin hemsida.

– Det är tungt. När man har sett honom spela så bra som han gjort vill man att han ska lyckas, säger lagkaptenen Sidney Crosby, som själv gav lagets supportrar lite nytt hopp på årets sista dag.

Stjärnan var nämligen ute på is med sina lagkamrater – för första gången sedan sin operation på grund av ljumskproblem för halvannan månad sedan. Crosby ville inte svara på när han kan spela igen, men det blir inte i torsdagens match mot San Jose.

– Det går framåt, men det tar tid. Man måste låta det läka och det får ta den tid det tar. Men för varje vecka blir det bättre och bättre, det är det viktigaste, säger han.