Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pierre Engvall fick matchstraff efter nackslag på Sean Durzi

Foto: USA TODAY NETWORK / JOHN E. SOKOLOWSKI-USA TODAY SPO SIPA USA

LOS ANGELES. Han visade vägen med sitt 1-0-mål tidigt i den andra perioden, som lyfte Toronto till en 5-0-seger över LA Kings.

Men efter en dryg minut av den tredje perioden var det färdigspelat för Pierre Engvall, 26.

Svensken drabbades av en fem minuters utvisning och matchstraff efter att ha svingat klubban mot nacken på Kingsbacken Sean Durzi.

Domarna ansåg att svensken avsiktligt försökt skada motståndaren.

– Vi har alla sett Pierre tillräckligt länge för att veta att han inte spelar med någon avsikt att skada, kommenterade Torontocoachen Sheldon Keefe efter matchen.

Händelsen inträffade efter 1.07 minuter av den tredje perioden i mittzonen efter en irriterad situation, där Durzi och Engvall hade gruffat med varandra.

 Durzi åkte mot Engvall och höjde armarna med klubban i riktning mot svenskens huvud på öppen is, men denne kontrade snabbt och tryckte till motståndaren med klubban.

 Slaget träffade Durzi på baksidan av hjälmen och han kastade sig skrikandes på isen.

”Dumt – men inte våldsamt”

 Durzi var dock snabbt uppe och visade inga tecken på att vara skadad. Han ville slåss med Engvall, som backade undan. Durzi kunde spela vidare direkt efter avblåsningen.

 Men domarna konfererade och bestämde sig för att Pierre Engvall hade spelat färdigt för kvällen. Han fick fem minuter plus matchstraff och riskerar böter och avstängning.

 – Det där såg värre ut än vad det var. Visst, det var dumt gjort, men inget våldsamt slag med klubban, kommenterade förre NHL-spelaren Mike Johnson som stod placerad mellan spelarbåsen i arenan i tv-sändningen från matchen hos kanadensiska Sportsnet.

Torontospelarna i båset tyckte att Durzi filmat och hånade honom under en lång stund. Detsamma gjorde hemmapubliken i Scotiabank Arena, som högljutt buade Durzi under resten av matchen varje gång han rörde pucken.

Engvall riskerar avstängning

 NHL:s Department of Player Safety kommer att granska händelsen under fredagen för att se om Engvall ska straffas ytterligare.

Debatten gick het på Twitter efter matchen, där Kingsfansen krävde en avstängning.

https://twitter.com/BradyTrett/status/1601035248468623361?s=20&t=_EExCtMezDMPtEvGjfw5RQ

 Annars var det två andra snackisar som dominerade efteråt. 

Först och främst att Mitch Marner förlängde sin poängsvit till 21 matcher efter att ha skickat in 4-0 med ett jätteskott efter drygt 13 minuter av den andra perioden.

 Men också William Nylanders dubbla fräckis när han gjorde sitt 3-0-mål.

 Först flippade Nyllet pucken förbi Kingsbacken Sean Walker i full fart på den offensiva blå linjen och utnyttjade sedan friläget med att retfullt enkelt lägga in pucken under målvakten Jonathan Quick med en backhand.

Nylander: 28 poäng på 28 matcher

 Det var Williams femte mål på de sju senaste matcherna. 

Nylander assisterade sedan när Auston Matthews fastställde slutresultatet med sitt 5-0-mål i mitten av den tredje perioden.

 Med nattens mål och assist är William nu uppe i 28 poäng, 15 mål och 13 assist, på 28 matcher den här säsongen.

 Det ger en tredjeplats i Maple Leafs interna poängliga efter Marner (33 poäng) och Matthews (31 poäng). 

Hos LA Kings var det deppigt efteråt.

 – Vi var inte mentalt där och alldeles för veka i det fysiska spelet. Jag är besviken, sa coachen Todd McLellan när han mötte media efteråt.

Nick Robertson ut skadad

Lagkaptenen Anze Kopitar suckade också.

 – Vi var inte i närheten av hur bra vi behöver vara för att vinna ikväll. Quickie (Jonathan Quick) räddade oss i den första perioden men alla misstagen vi bjöd på kostade oss till slut.

 Toronto gjorde sina tre första mål under loppet av 66 sekunder i början av den andra perioden.

Maple Leafs fick forwarden Nick Robertson axelskadad efter en tackling av Kingsbacken Matt Roy. han leddes ut från isen och det såg ut som Robertsons högra axel hade hoppat ur led.

– Han ser ut att bli borta ett tag, kommenterade Sheldon Keefe. 


Berättar om beslutet i Hockeyrummet: ”Var öppna kort”
Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.