Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Petterssons läckra solomål hjälpte inte

Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Det var en fyrapoängsmatch i kampen kring slutspelsstrecket och det började så bra för Vancouver mot Edmonton.

Elias Pettersson, 23, gav hemmalaget ledningen med fem minuter kvar av den andra perioden och Tyler Motte ökade på till 2-0 innan perioden var över.

Men stjärnorna hos Oilers har vaknat till liv nu och Leon Draisaitl och Connor McDavid vände 0-2-underläget till en 3-2-seger efter förlängning.

Ett bittert slut för storspelande Canucksmålvakten Spencer Martin, som räddade 47 skott.

Men till slut tvingades även han kapitulera. 

Edmonton satte en enorm press på Martin och hemmaförsvaret under ett powerplay i mitten av den sista perioden när Oliver Ekman-Larsson dragit på sig utvisning för crosschecking mot McDavid.

Det hade gått 20 sekunder sedan utvisningen var över, men Canucks fick ingen chans att åka och byta och när de var helt slutkörda direktsköt Draisaitl 2-2 efter en lysande framspelning från Ryan Nugent-Hopkins, som skar rakt igen Canucksförsvaret. 

Vancouver tog bara två poäng på de tre raka hemmamatcherna och åker nu i väg på en fyra matcher lång turné med start i Winnipeg på torsdag.

”Underbart mål”

Elias Petterssons 1-0-mål kom efter en solorush från egen zon, där han avslutade anfallet med ett hårt handledsskott mellan benen på Oilersbacken Cody Ceci från den vänstra tekningscirkeln.

Pucken försvann in över plockhandsken på målvakten Mikko Koskinen och var ännu ett bevis på att EP40 är tillbaka i gammal god form.

– Bruce Boudreau har sagt till Elias att skjuta mer och här fick vi se vad det kan leda till. Vilket underbart mål, utbrast förre Canucksmålvakten och numera expertkommentatorn John Garrett i tv-sändningen hos kanadensiska Sportsnet.

Pettersson har gjort fyra mål på de fem senaste matcherna. Hans poängproduktion börjar ta fart efter en trög inledning av säsongen.

Det har blivit 22 poäng, tio mål och tolv assist, på 42 matcher han spelat.