Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pettersson kritiseras – för sitt beteende

Elias Pettersson intervjuas under All star-helgen.Foto: VANCOUVER CANUCKS
Elias Pettersson.Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN

Elias Pettersson har hyllats för hur han för sig både på och av isen.

Nu menar journalisten Ed Willes att succérookien kan komma att råka illa ut – på grund av sina syrliga intervjusvar.

– Man kan tycka att en 20-årig kille borde spela mer än 40 matcher innan han börjar bete sig som att han hör hemma i Hall of Fame, säger Willes i The Province podcast "White Towel Podcast". 

20-åriga Elias Pettersson har haft en smått osannolik inledning på sin NHL-karriär. 

På 40 matcher har han gjort 23 mål och totalt 45 poäng. Han har även blivit utnämnd till "Månadens rookie" två av tre gånger – endast slagen av fjolårets draft-etta Rasmus Dahlin – och är i helgen i San Jose där han blivit uttagen att spela NHL:s All Star-match.

Och när NHL-experterna tidigare den här månaden skulle rösta om vem som i dagsläget mest förtjänar att vinna Calder Trophy – ligans pris för säsongens bästa nykomling – så var de eniga. Priset bör gå till Elias Pettersson. 

Det är dock inte bara på isen som Pettersson väckt uppmärksamhet. När svensken får en fråga som han inte uppskattar har han fått för vana att svara med något som kommit att kallas för "dödsblicken" – en irriterad blick och total tystnad.

Journalisten kritisk mot Elias Pettersson

Det här är något som uppskattats av fansen.

Bland journalisterna har beteendet dock inte varit lika populärt. Det menar The Province-journalisten Ed Willes.

– Han är en lättretlig kille. Han är faktiskt det, säger han i podcasten "White Towel Podcast".

Han berättar att det här är något som diskuterats inom klubben, och att man sagt till Pettersson att hålla tillbaka framöver.

– Jag litar på deras ord, för det här skulle kunna leda till en väldigt pinsam situation för deras organisation. Om han gör det vid fel tidpunkt med fel person inför fel kamera kan det bli riktigt jobbigt för klubben.

Han avslutar:

– De har låtit honom hållas lite han är en ung kille, det finns lite av en språklig och kulturell barriär och han har mycket press på sina axlar, så han lär sig allt efterson. Så vi får se. Jag har sett en del saker den senaste veckan som får mig att tro att han har förstått det här själv nu också.

”Folk ställer dumma frågor”

Willes har dock fått mothugg för sitt påstående. Bland annat av The Athletic-journalisten Jason Botchford.

”Om det är något som ingen rapporterar om så är det att folk ställer dumma frågor. Hela tiden. Och då inkluderar jag mig själv”, skriver han på Twitter.

Därefter länkar han till ett inlägg från Vancouver Canucks officiella Twitter-konto, där klubben själva skämtar om svenskens svar.

https://twitter.com/botchford/status/1088981937169944576