Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det är klart jag märkt att det har snackats”

Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / BOB FRID-USA TODAY SPORTS/SIPA U SIPA USA

LOS ANGELES. Vancouver Canucks fick den nystart med coachen Bruce Boudreau, som man hade hoppats på.

Seger med 4-0 över Los Angeles Kings inför 18 591 hemmafans i Rogers Arena i morse, svensk tid.

– Viktigt för coach och spelare att få en bra start tillsammans. Men ny match om två dagar, så man får inte njuta för mycket, säger Daniel Sedin till SportExpressen.

– Vi är bättre än vad vi spelat den här säsongen. Vi vet, ni vet, fansen vet. Vi behöver inte skylla på varandra, utan göra det här tillsammans nu, säger Elias Pettersson.

Efter två dramatiska dygn, där både tränaren Travis Green och general managern Jim Benning, fick sparken var alla blickar riktade på spelarna i måndagskvällens första match med den nya ledningen.

Daniel och Henrik Sedin följde matchen i en VIP-loge tillsammans med tillförordnade general managern, Stan Smyl.

Och de fick alla de svar de längtade efter. Borta var det krampaktiga försvarsspelet från tidigare i höst och nu kom också mål på chanserna man skapade.

Efter en mållös första period gav Brock Boeser Canucks ledningen drygt tre minuter in i den andra perioden i powerplay.

Vancouver vann stort

Conor Garland ökade på till 2-0 bara två minuter senare och sedan tittade Vancouver aldrig bakåt.

Elias Pettersson hade assist till Garland fullträff och hade sedan själv chansen att öka på till 3-0 i slutet av perioden, då han tilldömdes ett straffslag sedan han blivit hakad i ett friläge av Kingsforwarden Phillip Danault. 

Men Pettersson placerade straffen utanför den högra stolpen, vilket fick honom att titta på klubbladet och skaka på huvudet efteråt när han åkte bort till båset.

Den missade straffen hade dock ingen inverkan på matchen. 

Finländaren Juho Lammikko gjorde 3-0 efter knappt sju minuter av den tredje perioden och J.T. Miller fastställde slutresultatet med sju minuter kvar.

Canucksmålvakten Thatcher Demko räddade alla 31 skott, som Kings skickade i hans riktning och utnämndes till banans bäste spelare.

Elias Pettersson: ”Kändes bra”

Elias Pettersson såg nöjd och avslappnad ut när han mötte pressen efter matchen.

– Det kändes bra. Jag kunde ha spelat bättre i vissa delar så klart, men överlag tyckte jag att vår kedja var bra. Bruce vill spela mer aggressivt och det tycker jag att vi gjorde ikväll, säger han.

Han säger att det fortfarande finns förbättringar att göra, men att det viktigaste för laget nu är att tänka positivt.

– Det är klart jag har märkt att det har snackats, men jag har valt att inte fokusera på det. Jag har haft en hel del annat att tänka på.