Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pettersson kan få enorm miljonbonus

Foto: USA TODAY NETWORK / ANNE-MARIE SORVIN-USA TODAY SPOR SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / RAJ MEHTA-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA
Foto: ANNE-MARIE SORVIN / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Foto: JONATHAN HAYWARD / AP TT NYHETSBYRÅN

Elias Petterssons gör stor succé i Vancouver Canucks.

Nu presenterar Sportsnet nya uppgifter om svenskens kontrakt – och menar att han kan kamma hem en enorm miljonbonus den här säsongen.

16 poäng, tio mål och sex assist, på tio matcher. Det är den svenske NHL-rookien Elias Petterssons facit hittills den här säsongen.

19-åringen gjorde stor succé i SHL med Växjö Lakers under förra säsongen, och enligt Sportsnet har det fått Vancouver Canucks att se till att ge den svenske hockeystjärnan ett ordentligt kontrakt.

Sportsnets reporter Chris Johnston har tidigare rapporterat att Pettersson redan är nära att kamma hem en miljonbonus efter sin makalösa poängproduktion på de inledande matcherna.

 

Nya uppgifter om kontraktet

Nu presenterar den kanadensiska sajten ytterligare uppgifter om svenskens kontrakt. Sportsnet skriver att Pettersson efter sin succé med Växjö hade kunnat bli kvar i Sverige, och därför valde Vancouver att krydda sitt kontraktserbjudande med flera saftiga bonusmöjligheter.

Utöver en årslön på runt åtta miljoner kronor finns ett bonuspaket på en liknande summa.

Men enligt uppgift ska det dölja sig mycket mer än så i Petterssons treårskontrakt med Canucks. 

Elias Pettersson är redan ny publikfavorit bland Vancouver Canucks supportrar. Foto: USA TODAY NETWORK / ANNE-MARIE SORVIN-USA TODAY SPOR SIPA USA

Pettersson kan kamma hem 25 miljoner

Den andra nivån i bonuspaktetet är värt runt 17 miljoner kronor, och aktiveras om Pettersson lyckas uppnå en rad storslagna milstolpar under säsongen. Bland annat måste 19-åringen vinna ett stort pris, utöver Calder Trophy som delas ut till bäste nykomling, och sluta topp tio i poängligan.

Skulle Pettersson bocka av alla punkter i bonusprogrammet betalar Vancouver ut 25 miljoner kronor till svensken, enligt Sportsnet.

”De skulle förmodligen gladeligen betala, om Pettersson lyckas. Det betyder att de har en riktig stjärna på lönelistan”, skriver Sportsnet i sin artikel.