Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Slår tillbaka: ”Det är löjligt – rent påhitt”

Foto: USA TODAY NETWORK / AARON DOSTER-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / BOB FRID-USA TODAY SPORTS/SIPA U SIPA USA

LOS ANGELES. Vancouver Canucks gjorde sin bästa match under de senaste veckorna och vann skottstatistiken med 41-21.

Men det blev ändå förlust på nytt när man gästade Columbus i natt, svensk tid.

Blue Jackets vann med 4-2 efter ett mål och en assist av Gustav Nyquist.

– Vi förtjänade inte att vinna, men vi tar två poäng och går vidare tack vare bra målvaktsspel, säger Nyquist till SportExpressen.

Hans mål kom i numerärt underläge efter 13.54 av den första perioden när Gustav bröt en passning från Tanner Pearson till Elias Pettersson strax innanför den egna blå linjen.

Nyquist störtade ensam iväg i en kontring och lyckades hålla undan Pettersson, som jagade honom, och överlista Thatcher Demko.

Canucks kvitterade innan perioden var slut och dominerade stora stunder, vilket också skottstatistiken visade, 13-4.

Men Elvis Merzlikins storspelade i Columbuskassen och Blue Jackets tog ledningen på nytt genom Adam Boqvist drygt sex minuter in i mittenpåerioden.

Canucks hann kvittera före periodpausen och det var Tyler Motte, som styrde in ett skott från Quinn Hughes.

Men närmare än så kom inte gästerna.

Columbus tog ledningen på nytt i den tredje perioden och nu var det ett skott från den offensiva blå linjen av Jack Roslovic, som letade sig in bakom Demko.

Gustav Nyquist snodde sedan pucken av Quinn Hughes när Vancouver hade plockat ut målvakten i jakten på en kvittering och spelade fram Max Domi till 4-2-målet i tom kasse.

Elias Pettersson försökte jaga ifatt Domi, men hann inte stoppa honom från att ur liten vinkel skicka in pucken och fastställa slutresultatet.

Elias Pettersson beröms: ”Imponerad”

Elias fick mer istid i nattens match än vad han hade i onsdags mot Pittsburgh, då det bara blev 12.48 minuter.

Men han var degraderad till tredjekedjan från första nedsläpp med Vasilij Podkolzin och Justin Dowling på kanterna.

Men när Canucks toppade laget under den tredje perioden återförenade coachen Travis Green den berömda ”Lotto-kedjan” med Pettersson, Brock Boeser och J.T. Miller.

Totalt blev det 18.05 minuter i istid under 21 byten.

– Vancouver gör en bra match på bortaplan och det är glädjande att se Elias Pettersson kriga under sina byten. Det är ett gott tecken med tanke på hur det har sett ut under de senaste matcherna. Jag är imponerad av lagets mentala styrka, att komma tillbaka direkt efter baklängesmålen, kommenterade Sportsnets Canucksexpert Iain MacIntyre.

Förre Vancouvermålvakten, John Garrett, som är expertkommentator i Sportsnets livesändningar av laget matcher var inte lika positiv.

— Visst, man vinner skottstatistiken överlägset och kanske tar en moralisk seger, men vad hjälper det när man släpper in ett baklängesmål i powerplay, ett annat baklängesmål kommer på en retur och sedan låter man motståndarna få utrymme för en styrning efter ett skott långt utifrån.

Vad händer med Travis Green?

Spekulationerna om Travis Greens öde tar ny fart nu när Canucks förlorade sin femte raka bortamatch och har inkasserat nederlag i åtta av sina nio senaste matcher.

Inför nattens match kom uppgifter från Canucks-journalisten Matthew Sekeres om ett ”delat omklädningsrum”.

– Jag har fått höra att Tanner Pearson är den enda som fortfarande är på Bo Horvats sida. Alla andra har hamnat i kläm, är med JT Miller, eller med ingen alls, säger han i radioprogrammet ”Sekeres and Price”.

Det är dock uppgifter som laget nu slår tillbaka mot.

– Sakerna som sägs om vårat omklädningsrum är rent påhitt, säger Travis Green.

Han får medhåll av Bo Horvat.

– Det är löjligt. Vi är en tajt grupp som alltid går ut och spelar för varandra, det finns ingen spricka mellan oss spelare över huvud taget.

Vancouver Canucks har nu åtta poäng upp till slutspelsstrecket i Western conference.

För Gustav Nyquist och hans Blue Jackets är det mer uppåt. Det här var tredje raka segern.

Nyquist har gjort 6 poäng, 2 mål och 4 assist, på de sex senaste omgångarna.

– Det har känts bättre och bättre. Jag hade lite svårt att komma igång i början efter en missad säsong senast. Men nu är det kul att spela hockey igen och jag känner att det finns mer att ge, säger Gustav.

Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.