Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peter Forsberg: ”De har kanske en fördel”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: JONATHAN HAYWARD / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: RICHARD ULREICH/CSM/REX/SHUTTERSTOCK / RICHARD ULREICH/CSM/REX/SHUTTERSTOCK REX/SHUTTERST

I början av augusti börjar kampen om Stanley Cup-bucklan. 

Allt kommer avgöras i städerna Toronto och Edmonton – helt utan någon publik. 

Peter Forsberg ser St. Louis Blues som en potential favorit. 

– De kanske har en fördel som regerande mästare, säger ATG:s hockeyexpert till Kanal 75. 

Efter flera månaders avbrott drar NHL-säsongen i gång på nytt den 1 augusti. 24 lag har kvalificerat sig för den avgörande kampen om Stanley Cup-segern i städerna Toronto och Edmonton. 

Alla matcher kommer dock spelas utan publik på grund av den rådande coronapandemin. Därför har hemma ”hemmaklubbarna” Toronto Maple Leafs och Edmonton Oilers inte några fördelar enligt Forsberg, då han menar att det är publiken som gör skillnaden. 

– Klart det blir annorlunda utan publik. Det gäller att hittat ett eget sätt att motivera sig och inte hitta bortförklaringar, Stanley Cup står ju på spel, säger Peter ”Foppa” Forsberg, hockeyexpert på ATG, till Kanal 75. 

”Skillnad mellan 99 och 100 procent”

Inledningsvis spelar de fyra bästa lagen från den östra respektive västra konferensen en seedningsserie mot varandra för att bestämma rankningsordningen inför slutspelet. De 16 återstående lagen kommer att spela fyra bäst-av-fem-serier där kvalificering till slutspelet står på spel. 

– Lagen vill säkert vinna seedningsserien, men att täcka skott med skallen gör du inte för seedningen. Det är inte mycket som kommer skilja i de olika matchtyperna, men att ge 99 eller 100 procent är en skillnad ändå.

Stanley Cup-slutspelet är alltid svårtippad – och med de här annorlunda förutsättningarna är det sannolikt ännu svårare att se en favorit på förhand. 

– St Louis Blues har kanske en fördel. De är ju regerande mästare och hade därför en väldigt kort sommarsäsong. Men nu har de fått en gratis träningsperiod. Men jag tror det finns massvis med olika tänk här. Det var öppet innan, nu är det ännu öppnare.

Rogers Place översvämmat.