Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petades i natt: ”Vill inte ha honom i fjärdekedjan”

Foto: KEVIN SCHULTZ/CSM/REX / KEVIN SCHULTZ/CSM/REX/IBL REX FEATURES

LOS ANGELES. William Nylander har det fortsatt tungt under sin comeback i Toronto Maple Leafs.

I nattens bortamöte med bottengänget Florida Panthers blev den 22-årige svensken degraderad till en plats i fjärdekedjan.

- Faktum är att vi inte vill ha Willy spelandes i fjärdekedjan, men jag kände mig tvungen att flytta om i kedjorna för att försöka vinna matchen, sa coachen Mike Babcock efteråt.

Det räckte ändå inte, Florida vann med 3-1 och Nylander var inne på alla baklängesmål.

Enligt kanadensiska Sportsnets reporter och krönikör Chris Johnston, som rapporterade på plats i Sunrise, Florida från nattens match, tjänar Nylander med sitt nya kontrakt 53 000 dollar per dag i Maple Leafs, vilket motsvarar ca 477 000 kronor.

Den 1 juli får Nylander en signing bonus på 74,7 miljoner kronor utbetald.

Men det missade träningslägret och frånvaron från de första 28 seriematcherna har gjort att William har haft svårt att komma i gång sedan han gjorde comeback i Maple Leafs den 6 december.

Han har bara producerat tre poäng, ett mål och två assist, på de 19 matcher han spelat och är utan poäng i de sju senaste matcherna.

”Nu måste målen börja komma”

Efter nattens förlust mötte Nylander medierna och berättade om sin besvikelse över att det inte lossnar.

- Jag vet inte om det är så mycket pressen över det nya kontraktet utan nog mer den missade tiden med laget i höstas som spelar in. Det har känts lite bättre under de senaste matcherna, men nu måste målen börja komma, sa William i BB&T Center.

Flera kända hockeyexperter i Kanada har under de senaste dagarna kritiserat Nylanders dåliga spel och poängproduktion.

Sportsnets Brian Burke kallade Nylander ”hemsk” i nattens match och sa att nästa steg är att peta svensken helt.

Några har spekulerat i att Maple Leafs kommer att försöka göra sig av med honom efter den här säsongen. Att Nylander är överbetald och att man inte har råd att ha honom kvar.

William inledde nattens match i en kedja med Auston Matthews och Zach Hyman, men fick lämna sin plats där i den andra perioden. Under mittenperioden fick han bara göra tre byten.

Och när den tredje perioden började var William placerad i lagets fjärdekedja intill Frederick Gauthier och Pär Lindholm.

Totalt blev det bara 16 byten och 12.15 minuters istid för Nylander, som trots det var -3.

- Vi vill att Willy ska vara en framträdande spelare i vårt lag och jag tycker att han jobbar för att nå tillbaka till den positionen, sa Babcock enligt Sportsnet efter matchen mot Panthers.

”Alla spelare har svackor”

Chris Johnston skriver att Toronto-ledningen visat ett stort tålamod med William Nylanders jakt efter formen och att han gjord en bra insats i torsdagens 4-2-seger över Tampa Bay.

Men att fredagens insats mot Panthers var en besvikelse.

Själv säger William att motgångarna påverkar honom.

- Det påverkar dig. Du vill göra mål och producera poäng, det är därför du är här. Nu gäller det att bara ta i ännu hårdare och göra de där små detaljerna rätt för att spelet ska lossna. Jag har aldrig haft en sån här svacka förut i min karriär.

Han får stöd av andremålvakten Garret Sparks:

- Han är en fantastiskt bra spelare och han kommer att hitta formen igen. Alla spelare har svackor någon gång.

Nylander har aldrig tidigare gått poänglös i mer än fem matcher.

I vinter har det inträffat vid två olika tillfällen, den ena gången varade poängtorkan i åtta matcher och nu är den alltså sju matcher lång.