Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/REX/SHU / KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/REX/SHU REX FEATURESFoto: KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/REX/SHU / KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/REX/SHU REX FEATURES
 Foto: KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/REX/SHU / KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/REX/SHU REX FEATURES

Patrik Laine fortsätter sin makalösa succé

Publicerad

LOS ANGELES. 40 mål redan under andra säsongen i NHL.

19-årige finländaren Patrik Laine nådde den milstolpen på lördagskvällen, svensk tid.

Men Laines mål räckte inte till poäng för Winnipeg under lördagens bortamöte med Philadelphia.

Flyers vann med 2-1.

Patrik Laine är superhet i NHL just nu.

Han har gjort 9 mål och 10 poäng på de fem senaste matcherna.

- Får han ett läge i skottsektorn gör han mål, sa lagkamraten Tobias Enström till SportExpressen efter Jets 3-2-seger i New Jersey härom kvällen.

Lördagens jubileumsmål ordnade Laine på ett direktskott i powerplay från den vänstra tekningscirkeln efter en crosspassning från Blake Wheeler.

Patrik Laine är rdan uppe på 63 poäng

Laine gjorde 36 mål under sin rookiesäsong ifjol och samlade ihop 64 poäng på 73 matcher.

Han har i vinter producerat 63 poäng, 40 mål och 23 assist, på 68 spelade matcher och kommer med all sannolikhet att sätta nytt personligt rekord.

Philadelphia mål i lördagens match svarade Claude Giroux och Andrew MacDonald för.

Alexander Ovetjkin, 32, blev den förste spelaren att nå 40 mål den här säsongen när Washington mötte Toronto i förra veckan.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag