Ovetjkin i vredesmod – skällde ut målvakten

Alexander Ovetjkin var inte glad efter sitt misstag.
Foto: CHARLES KRUPA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHARLES KRUPA / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Det var ett misstag som fick Alexander Ovetjkin att i vredesmod med full kraft slå sönder klubban mot sargkanten, där han satt i båset.

Lagkamraten Justin Schultz missförstod sin egen målvakt, Ilja Samsonov, när han hade lämnat kassen för att spela pucken vid kortsargen bakom målburen.

Samsonov lät pucken ligga kvar där och Schultz hängde inte med när Bostonforwarden Craig Smith snodde den och sedan lirkade in pucken köksvägen innan Samsonov förstod vad som hände.

Målet gav Bruins en 3-2-seger efter 85.48 minuters spel.

– Det var ett kostsamt misstag från vår sida på grund av dålig kommunikation mellan två av våra spelare. Men jag är jättenöjd med Sammys spel i sin comeback, han svarade för en övertygande insats, sa coachen Peter Laviolette efteråt. 

Det betyder att Boston leder åttondelsfinalen med 2-1 i matcher och har fördelen av hemmaplan också i nästa möte, som äger rum i TD Garden på fredag kväll. 

Precis som i de två tidigare mötena i Washington (3-2, 3-4) krävdes det förlängning för att skilja lagen åt.

Washington hade ledningen med både 1-0 och 2-1 i nattens match, men Bruins lyckades hinna ifatt och sedan utnyttja ett misstag under den andra förlängningen och vinna.

Det räckte inte att Capitals fick tillbaka anfallsstjärnan Jevgeni Kuznetsov och målvakten Ilja Samsonov i laguppställningen.

Samsonov svarade för 40 räddningar och såg förtvivlad ut efter det insläppta tredje målet.

Ovetjkin kunde inte kontrollera känslorna när förlusten var ett faktum efter allt slit och slog klubban hårt i sargkanten, så att skaftet gick av.

Därefter sa han några väl valda ord till Samsonov. 

– Stå inte och sov, din bitch, sa Ovetjkin på ryska till målvakten enligt Bostonhockeynow

Gav Capitals ledningen

Han gav gästerna ledningen i matchen i powerplay efter drygt åtta minuter av den andra perioden sedan Bostonbacken Charlie McAvoy fått ett felskär djupt nere i egen zon och tappat kontrollen över pucken, som Capitalsforwarden Anthony Mantha snodde åt sig och snabbt kunde servera Ovetjkin, som stormade fram vid den bortre stolpen, ett kanonläge.

Det var Ovetjkins första fullträff på tre matcher i åttondelsfinalen och hans 800:e i Washingtontröjan om man räknar ihop mål både i serien och slutspelet.

Det betyder att Ovie nu är medlem i en exklusiv klubb, där de andra medlemmarna heter Wayne Gretzky, Gordie Howe, Brett Hull, Jaromir Jagr och Mark Messier.

Ovetjkin behöver göra ytterligare tre mål för att hinna ikapp Messier på femte plats.   

Men nyförvärvet Taylor Hall kvitterade en knapp minut senare ensam vid den vänstra stolpen när han lyften pucken över Samsonov.

”Vi kommer igen”

Lagen följdes åt till 2-2 och efter en mållös första förlängning kom avgörandet 5.48 minuter in i den andra extraperioden.

– Det återstår mycket hockey att spela, så vi kommer igen, sa Capitals backstjärna John Carlson.

Också tuffingen Tom Wilson försökte hålla modet uppe trots besvikelsen över förlusten.

– Jag ska inte sitta här och ljuga och säga att vi är glada över vad som hände ikväll. Det här är play off och vi fick inte det resultat vi ville ha.

Washington väntar fortfarande på den första poängen i slutspelet från Nicklas Bäckström.

Aho tvåmålsskytt

Carolina Hurricanes vann också match nummer två mot Nashville i natt, svensk tid.

Det blev 3-0 den här gången efter två mål av Sebastian Aho och man leder nu den här åttondelsfinalen med 2-0 i matcher.