Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ovetjkin i storform - sänkte Rangers

Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Han klev av den sista träningsmatchen med en skada i helgen.

Men när det var dags för NHL-premiär i natt, svensk tid, var Alexander Ovetjkin, 36, i kanonform.

Med två mål och två assist sänkte han ensam New York Rangers med 5-1.

Jakten på Wayne Gretzkys målrekord är i full gång.

– Jag hoppas han grejar det. Det är ingen stor prestige för mig, jag var ändå mer känd som en framspelare under min karriär, sa Gretzky i tv-studion hos TNT, som sände matchen i USA.

 Med nattens två fullträffar är Ovetjkin nu på 5:e plats i målligan genom tiderna. Med sina 732 mål passerade han Marcel Dionne, som skickade en hälsning på twitter där han höll fram en Capitalskeps som hyllning till ”The Great Eight”.

 Ovetjkin skrev i somras på ett nytt 5-årskontrakt med Washington och är nu 162 mål bakom ”The Great One”, som gjorde 894 mål under sin NHL-karriär.

 Det betyder att Ovetjkin måste snitta 33 mål er säsong för att knocka Gretzky från tronen.

Inte många tror att han kan fixa det med tanke på sin ålder, Ovetjkin har hunnit bli 36 år.

Men den nya bedömningen, där man ska stävja crosschecking hårdare i vinter, kan ge Ovetjkin fler chanser att spela powerplay och avlossa sitt fruktade skott.

– Alla är livrädda för honom när Capitals får powerplay. Jag gillar att se Ovie i aktion, han är kul och underhållande att kolla på, sa Gretzky under nattens match.

”En stor besvikelse”

Det här var en upphaussad premiär, då alla mindes storbråket i våras sedan Capitals Tom Wilson kastat runt Rangersstjärnan Artemi Panarin som en docka på isen under ett gruff.

Rangers har förstärkt laget med tuffingen Ryan Reaves från Vegas Golden Knight, men han kastade inte handskarna någon gång i nattens match.

Istället kunde han höras småsnacka med Ovetjkin när de stod intill varandra inför en tekning om hur sommaren hade varit för de båda.

 – Rangers var en stor besvikelse. Det såg ut som om de spelade sommarhockey, kritiserade förre NHL-spelaren och coachen Rick Tocchet insatsen.

Washingtons övriga mål gjordes av Justin Schultz, T.J. Oshie och rookien Hendrix Lapierre.

Man saknade som väntat Nicklas Bäckström, som fortfarande rehabiliterar sin skadade höft.

Rangers enda fullträff svarade Chris Kreider för.