Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oväntade hyllningen till talangens mamma

Det 31:a och sista valet i NHL-draftens förstarunda är sällan särskilt omtalat. 

Men San Jose Sharks chefsscout Doug Wilson Jr ändrade på det i natt. 

Han valde Ozzy Wiesblatt med hjälp av teckenspråk, så att Wiesblatts döva mamma Kim skulle kunna förstå. 

– Det var väldigt fint av honom, min mamma kommer aldrig att glömma det, säger Weisblatt till The Athletic. 

Alexis Lafrenière gick väntat som nummet ett, följt av Quinton Byfield och Tim Stültze. Lucas Raymond blev bäste svensk när han valdes som nummer fyra av Detroit Red Wings och Alexander Holtz valdes som nummer sju av New Jersey Devils.

Men nattens mest uppmärksammade val, det stod San Jose Sharks för, som valde sist av alla. Ordet lämnades över till Doug Wilson Jr, klubbens chefsscout som lugnt sa: ”San Jose Sharks är stolta att välja...”

Sedan tystnade han och gestikulerade med ena handen, innan han fortsatte: ”... Ozzy Wiesblatt”. 

Kameran klippte sedan till familjen Wiesblatts hem där de var uppe i vilt, vilt firande. 

Hyllats stort för tilltaget

Det Wilson Jr gjorde när han gestikulerade var att han stavade Ozzy Wiesblatts förnamn på teckenspråk. Ozzys mamma Kim är döv, och Sharks ville att även om hon direkt skulle få ta del av den stora stunden när hennes son valdes i draften. 

Wilson Jr har hyllats stort för tilltaget. 

Experten Elliotte Friedman skriver: ”Enorm kredd till Wilson Jr för att han använde teckenspråk” och KFox reporter Dan Rusanowsky säger att det var ”väldigt speciellt att se”. 

Det är bara ett axplock av hyllningarna till Sharks. Den viktigaste hyllningen av dem alla kom från Weisblatt själv. 

– Det var väldigt fint av honom, min mamma kommer aldrig att glömma det. Det betyder väldigt mycket, framför allt för min mor, säger han till The Athletic. 

Wilson Jr förklarar hur han tänkte: 

– Draften är en enorm stund för dessa 17-18-åringar. Och i mitt liv så var min mamma en enormt viktig del. Om jag var mitt i den här stunden hade jag velat dela den med mina föräldrar, så det var därför. Jag ville förmedla att han nu är en del av Sharks-familjen och att vi ser fram emot att ha honom här. 

https://twitter.com/NHL/status/1313679513306439680?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1313679513306439680%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Ftheathletic.com%2F2120819%2F2020%2F10%2F07%2Fdoug-wilson-jr-s-gesture-means-a-ton-to-new-sharks-prospect-ozzy-wiesblatt%2F